„Sveikatink ir valdyk“ – nemokami užsiėmimai Kauno įmonių darbuotojų psichinei sveikatai gerinti | Kas vyksta Kaune

„Sveikatink ir valdyk“ – nemokami užsiėmimai Kauno įmonių darbuotojų psichinei sveikatai gerinti

Projektas „Sveikatink ir valdyk“ / Organizatorių nuotr.

Stresas ir įtemptas darbo ritmas – neatsiejami nuo šiandieninės visuomenės. Skubėjimas, įsitempimas, pervargimas ar net perdegimas ne tik sumažina mūsų produktyvumą, bet ir apsunkina asmeninį gyvenimą. Atitinkamai, darbe patiriami iššūkiai neretai tampa žemo produktyvumo, sveikatos, nuotaikos bei santykių problemų priežastimi. Dėl šios priežasties Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įmones kviečia dalyvauti nemokame projekte „Sveikatink ir valdyk“, skirtame mažinti neigiamą psichosocialinių rizikos veiksnių poveikį emocinei ir fizinei sveikatai bei darbo aplinkai.

„Besikeičiančios darbo sąlygos ir didėjanti įtampa priverčia mus susidurti su naujais ir vis sudėtingesniais iššūkiais. Natūralu, jog tai mums pradeda kelti stresą ir nerimą. Sunkus ir ilgalaikis stresas gali paveikti ne tik darbo rezultatus, bet ir žmogaus fizinę bei psichinę sveikatą“, – teigia Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Gerda Kuzmarskienė.

Siekdamas pagerinti kauniečių psichologinę savijautą, Kauno visuomenės sveikatos biuras įgyvendina projektą „Sveikatink ir valdyk“ ir kviečia Kauno miesto įmones, jų vadovus bei darbuotojus dalyvauti nemokamuose darbuotojų psichologinės sveikatos stiprinimo užsiėmimuose.

Projekto tikslas – didinti darbdavių ir darbuotojų žinias apie psichikos sveikatą darbe ir stiprinti jų kompetenciją psichikos sveikatos srityje, pagrindinį dėmesį skiriant darbuotojų atsparumo psichikos sveikatos rizikos veiksniams didinimui ir psichosocialinės aplinkos darbovietėse gerinimui.

Projektas „Sveikatink ir valdyk“ / Organizatorių nuotr.

Personalizuotų problemų sprendimas

„Sveikatink ir valdyk“ mokymus ves dviejų kvalifikuotų specialistų komanda. Tai – psichologas ir profesinės sveikatos specialistas. Mokymų metu specialistai padės identifikuoti įmonės komandos problemas ir sritis, kurios galėtų būti tobulinamos. Projekto metu bus analizuojami tokie klausimai kaip: kas lemia darbuotojų darbingumą? Kaip suderinti darbą ir asmeninį gyvenimą? Profesinis perdegimas – kaip užkirsti kelią jo atsiradimui?

Projekto koordinatorė Aistė Kulvietė pasakoja, kad projekto veiklose netrūks įdomių diskusijų ir produktyvių praktinių užduočių. Įgydami tinkamas kompetencijas mokymų dalyviai gebės mažinti neigiamą streso poveikį savo sveikatai, išmokti laiku pastebėti ir spręsti su psichikos sveikata susijusias problemas bei stiprinti savo asmeninę psichikos sveikatą.

„Programoje gali dalyvauti visi Kauno miesto įmonių kolektyvai, sudarę 19-20 darbuotojų, norinčių dalyvauti užsiėmimuose, grupę. Bendra mokymų trukmė – 32 val., užsiėmimus mokymų dalyviams organizuojant kas 2-4 savaites. Veiklos vyks darbuotojams palankiu metu, pagal individualiai parengtą užsiėmimų grafiką. Užsiėmimai bus vykdomi nuotoliniu būdu pagal mokymų grupei tinkamą vaizdo konferencijos programą, tad nereikės nerimauti dėl papildomo laiko gaišimo keliaujant į paskirtą mokymų vietą“, – sako A. Kulvietė

Individualios konsultacijos

Specialistai visų mokymų metu atsakingai vertins įmonės pažangą ir mokymų pabaigoje pateiks tik konkrečiai organizacijai individualiai pritaikytas rekomendacijas. Taip pat, praėjus 3 mėnesiams po mokymų, dalyvavusi komanda turės galimybę konsultuotis su mokymus vedusiais specialistais ir aptarti su kokiais iššūkiais teko susidurti bei kaip sekėsi įgyvendinti suteiktas rekomendacijas.

Visuomenės sveikatos biuro direktorės teigimu, tai galimybės kurti dar darnesnę, efektyvesnę ir pelningesnę įmonės veiklą.

Registracija į projektą „Sveikatink ir valdyk“ jau prasidėjo. Norinčios užsiregistruoti įmonės kviečiamos susisiekti su projekto koordinatore Aiste Kulviete, telefonu +37067269821 arba el. paštu aiste.kulviete@kaunovsb.lt. Daugiau informacijos galima skaityti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA