Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 462 nauji koronaviruso atvejai, 4 žmonės mirė | Kas vyksta Kaune

Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 462 nauji koronaviruso atvejai, 4 žmonės mirė naujas protrūkis Kaune veikiančioje įmonėje

Asocoatyvi / DELFI nuotr.

Praėjusią parą Lietuvoje užfiksuoti 462 nauji koronaviruso atvejai, patvirtintos 4 mirtys, skelbia Statistikos departamentas.

Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, siekia 237.4. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas 6 proc.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 202 tūkst. 900 žmonių. Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 189 tūkst. 70 žmonių (deklaruotas: 144 tūkst. 851 žmogus), statistiškai šiuo metu serga 6629 žmonės (deklaruotas: 50 tūkst. 848 žmonės).

Statistikos departamento teigimu, deklaruotas sergantysis yra asmuo, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, bet ligos kortelė dar neuždaryta – ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo.

Statistinis sergantysis – tai asmuo, kuriam liga buvo patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga aktyvia COVID-19 ligos forma, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos dėl įvairių priežasčių.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3341 žmogus. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6725 mirtys.

Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze praėjusią parą paskiepyti 7585 žmonės, antra – 901 žmogus. Iš viso šalyje pirmąja doze paskiepyta 218 tūkst. 156 žmonės, abiem dozėmis – 86 tūkst. 819 asmenų.

Papildyta 11.05 val.

Naujas protrūkis Kaune veikiančioje įmonėje

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią parą izoliuoti 1055 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 61 730 asmenys, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 18. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Tęsiasi protrūkis Šiaulių sporto gimnazijoje. Su protrūkiu iš viso siejama 16 atvejų. Koronavirusinė infekcija patvirtinta 15 mokinių ir 1 treneriui. Naujas COVID-19 protrūkis patvirtintas Panevėžio „Šviesos” specialiojo ugdymo centre. Iš viso registruoti 2 atvejai. Susirgo 1 darbuotojas ir 1 ugdytinis.

Patvirtintas naujas protrūkis patvirtintas Kupiškio m. įsikūrusioje degalinėje. Iš viso registruoti 3 atvejai Susirgo 3 darbuotojai. Registruoti 2 nauji atvejai, susiję su protrūkiu sporto ir turizmo reikmenų gamyba užsiimančioje įmonėje Alytaus apskrityje. Iš viso su protrūkiu siejami 4 atvejai.

Per praėjusį savaitgalį naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Želmenėlis” koronaviruso infekcija patvirtinta 2 darbuotojams ir 1 ugdytiniui. Tęsiasi protrūkis Klaipėdos regos ugdymo centre. Iš viso su protrūkiu siejami 8 atvejai. COVID-19 liga patvirtinta 4 darbuotojams ir 3 ugdytiniams ir 1 antrinis atvejis.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis”. Su protrūkiu iš viso siejama 12 atvejų (susirgo 10 darbuotojų, 1 ugdytinis ir 1 antrinis atvejis). Nustatyti nauji susirgimai, siejami su besitęsiančiu protrūkiu Klaipėdos miesto įmonėje plastiko dirbinių gamybos įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų.

Naujas protrūkis nustatytas Kaune įsikūrusioje vamzdynų, vandentiekių ir nuotekų valymo įmonėje. Patvirtinti 3 susiję COVID-19 ligos atvejai.

Besitęsia protrūkis Marijampolės apskrityje įsikūrusioje medienos ir jos gaminių įmonėje. Iš viso patvirtini 5 atvejai. Per vakar parą patvirtinta 1 atvejis. Besitęsia protrūkis transporto paslaugas teikiančioje įmonėje Marijampolės apskrityje. Iš viso patvirtinti 6 atvejai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 14.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA