Panaikinus atskirus padalinius, Migracijos departamentas Kaune nuo šiol veiks naujose patalpose | Kas vyksta Kaune

Panaikinus atskirus padalinius, Migracijos departamentas Kaune nuo šiol veiks naujose patalpose

R. Tenio nuotr.

Antradienį oficialiai atidarytos naujos Migracijos departamento Kauno skyriaus patalpos. Naujasis skyriaus adresas – A. Juozapavičiaus pr. 57, Kaunas, o anksčiau po miestą išmėtytuose padaliniuose paslaugos teikiamos nebebus. Pirmieji klientai Žemuosiuose Šančiuose priimti jau prieš kelias dienas, o sveikinimo žodį šiandien tarė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Migracijos paslaugų optimizavimas ir efektyvesnis klientų aptarnavimas – tai viena iš svarbiausių užduočių, kurios keliamos Migracijos departamentui. Po 2019 metais įvykusios migracijos paslaugų pertvarkos ši įstaiga tapo šiuolaikine valstybės institucija, kuri sėkmingai prisitaiko prie besikeičiančių klientų poreikių. Tikiuosi, kad šiuolaikiški sprendimai atlieps tiek interesantų, tiek pačios įstaigos darbuotojų lūkesčius“, – Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Naujų patalpų pristatyme ministrė pabrėžė, kad viešos paslaugos, kurias teikia valstybė, klientams turi būti patogios bei patrauklios, patogiai valstybės tarnyboje turi jaustis ir darbuotojai. Visas migracijos paslaugas sutelkus vienoje vietoje, anot A. Bilotaitės, bus auginama personalo bendrystė. Ministrė taip pat pasidžiaugė, kad naujajame padalinyje yra vaikams skirta erdvė bei linkėjo darbuotojams gero starto.

Vyriausybės prioritetas, kaip po pristatymo žurnalistams sakė A. Bilotaitė – kad viešųjų paslaugų kokybė kiltų, siekiama sukurti standartą ir aiškiai apibrėžti, koks tas standartas bet kurioje Lietuvoje vietoje. Migracijos paslaugų kokybė, pasak ministrės, labai skiriasi kalbant apie patalpų erdvumą, darbuotojų ir klientų savijautą, o Kaune atidarytas skyrius yra gerasis pavyzdys, atlieka ir reprezentacinę funkciją.

„Naujosios skyriaus patalpos išsiskiria patogia klientams ir darbuotojams erdve, jas rengiant buvo atsižvelgta į klientų poreikius ir darbuotojų lūkesčius. Ypač džiaugiamės, kad nuo šiol visos migracijos paslaugos bus teikiamos vienose patalpose, o tai iš esmės padidins skyriaus darbo efektyvumą ir padės išvengti nesusipratimų dėl skirtingų paslaugų teikimo adresų“, – pranešime teigė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Per dieną Kaune vidutiniškai aptarnaujama 500 Lietuvos Respublikos piliečių ir 100 užsieniečių. Anksčiau skyrius mieste buvo išskirstytas atskirose patalpose skirtingais adresais, kas, anot departamento, kėlė papildomų rūpesčių tiek klientams, tiek darbuotojams. Dėl nepatogių darbo sąlygų anksčiau sudėtinga buvo sklandžiai organizuoti skyriaus darbą, todėl Migracijos departamentas siekė kaip galėdamas greičiau jas pagerinti.

VRM Strateginės komunikacijos skyriaus patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad nuo šiol visos Migracijos departamento paslaugos Kaune bus teikiamos A. Juozapavičiaus prospekte atidarytame skyriuje, vietiniuose policijos komisariatuose visame mieste ilgus metus veikę migracijos padaliniai panaikinti.

„Už naują aplinką esame dėkingi Turto bankui, parinkusiam ir įrengusiam Migracijos departamento Kauno skyriui vietą, labai dėkingi Vidaus reikalų ministerijai, parėmusiai mus darbuose, ir ministrei Agnei Bilotaitei – už supratimą, nuoširdų palaikymą ir skatinimą įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Išeidami iš policijos patalpų, dėkojame partneriams už ilgametį bendradarbiavimą ir paramą persikeliant į naujas patalpas“ – vardijo E. Gudzinskaitė.

Turto banko Turto valdymo departamento direktorius Marius Jakštas pastebėjo, kad pačios statybos vyko tik 2-3 mėnesius, o svarbiausia projekto dalis, užtikrinusi sėkmę, buvo pasiruošimas. Su Migracijos departamentu Turto bankas bendradarbiauti žada ir toliau.

Naujajame Kauno skyriuje įrengta daugiau nei 20 asmenų priėmimo langelių, įdiegta eilių valdymo bei klientų aptarnavimo kokybės vertinimo sistema. Klientų aptarnavimo salėje – sėdimos vietos laukiantiesiems, sukurta žaidimų zona mažiesiems lankytojams, įrengti aktualius pranešimus teikiantys informaciniai ekranai.

Migracijos departamentas primena, kad, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Vyriausybės rekomendacijas suvaldyti koronaviruso infekcijos plitimą, asmenys laikinai aptarnaujami tik pagal išankstinę registraciją, kuri vykdoma specialiame interneto puslapyje, paspaudus mygtuką „Rezervuoti vizitą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA