G. Nausėda sveikina Lietuvos moteris: pažanga užtikrinant faktinę lyčių lygybę – gėdingai per menka | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda sveikina Lietuvos moteris: pažanga užtikrinant faktinę lyčių lygybę – gėdingai per menka

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tarptautinės moters dienos proga prezidentas Gitanas Nausėda socialiniame tinkle „Facebook“ sveikina visas šalies moteris ir tvirtina, kad Lietuvos pažanga užtikrinant faktinę lyčių lygybę yra gėdingai per menka.

„Šiemet Kovo 8-ąją pasaulis mini ištiktas COVID-19. Kai kova su viruso plitimu ir pandemijos padariniais atskleidė, kaip gyvybiškai esame vieni nuo kitų priklausomi. Šiandien noriu nuoširdžiai padėkoti būtent moterims už jų niekuo nepakeičiamą vaidmenį svarbiausiose mūsų visuomenės gyvavimo srityse.

Jūsų, mielos moterys, sveikatos priežiūros ir socialinio darbo sektoriuose dirba net apie 84 procentus – ačiū kiekvienai. Dėkoju pedagogėms, kurios nepaprastomis sąlygomis nepertraukiamai ugdo mūsų vaikus. Ačiū sakau moterims, kurios prižiūri vaikus, slaugo šeimos narius, kurios suderina šeimos ir darbo įsipareigojimus“, – sako prezidentas paskelbtame sveikinime.

G. Nausėda dėkoja ir prekybos darbuotojoms, karantino sąlygomis užtikrinančioms mums galimybę įsigyti būtiniausių prekių. „Jūsų visų indėlis COVID-19 krizės metu yra lemiamos svarbos.“

„Moterų vaidmuo, jų lyderystė mūsų visuomenėje jau, regis, nebekelia kreivų šypsenėlių. Tačiau Lietuvos pažanga užtikrinant faktinę lyčių lygybę – vis dar gėdingai per menka“, – sako prezidentas ir pabrėžia, kad Europos lyčių lygybės indekse Lietuva pernai užėmė 22 vietą tarp 28 ES valstybių – jos rodiklis yra 56,3 iš 100 balų (ES vidutinis rodiklis – 67,9 balo).

G. Nausėda atkreipia dėmesį ir į tai, kad per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos pažanga lyčių lygybės srityje tesiekia 1,4 balo ir yra lėtesnė nei kitų ES valstybių narių. Ryškiausia lyčių nelygybė Lietuvoje yra būtent moterų dalyvavimas sprendimų priėmimo procese – tesiekia 34,1 balo iš 100.

„Išvada – tik adekvačiai moterų kuriantį vaidmenį vertinanti visuomenė gali sukurti šiuolaikišką valstybę“, – sako šalies vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA