Nuo rytojaus – švelnesnės karantino sąlygos | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus – švelnesnės karantino sąlygos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė švelninti tam tikrus karantino reikalavimus atvirose erdvėse. Dalis naujų taisyklių įsigalioja nuo šio šeštadienio, kiti palengvinimai nuo kovo 10-osios.

Nuo kovo 6 dienos nuspręsta leisti dviejų namų ūkių kontaktus lauke bei leisti jiems rengti šventes atvirose vietose. Sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse bus galima teikti ne daugiau kaip penkiems asmenims.

Kaip delfi.lt nurodė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovė spaudai Aistė Šuksta, būriavimosi taisyklė, kuri numato, kad gali susitikti 5 asmenys, reiškia, kad gali susitikti 5 asmenys iš skirtingų namų ūkių. Tačiau jei susitinka dviejų skirtingų namų ūkių asmenys, jiems kontaktinių asmenų skaičius nebėra ribojamas.

Kaip jau rašyta, nuo šio šeštadienio taip pat bus leidžiami renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio. Nurodoma, kad automobilyje turi būti ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

Patvirtinti atlaisvinamai ir pažintiniams takams, parkams, muziejams, galerijoms ir kitoms ekspozicinėms erdvėms, zoologijos ir botanikos sodams, esantiems atvirose lauko erdvėse. Juose taip pat galės lankytis ne didesnės nei penkių asmenų ar dviejų šeimų grupės. Bus leidžiama fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekose.

Leista asmenims palikti gyvenamąją vietą ne tik dėl būtinųjų paslaugų gavimo, bet kai jie palieka gyvenamąją vietą dėl bet kokių paslaugų gavimo. Taip pat Vyriausybė leido ir trumpalaikius pasimatymus įkalinimo įstaigose.

Primename, kad nuo kovo 10-osios bus atnaujinti transporto priemonių vairavimo praktiniai mokymai ir egzaminai, neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimai atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA