D. Grybauskaitė apie nevaldomą vakcinavimo procesą: kiek galima laukti ir nesitvarkyti? | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitė apie nevaldomą vakcinavimo procesą: kiek galima laukti ir nesitvarkyti?

ELTA 2021/03/05 15:42
Dalia Grybauskaitė / DELFI nuotr.

Dvi kadencijas šaliai vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sukritikavo valdančiuosius teigdama, kad komunikacija apie vakcinas iš valdžios pusės praktiškai neegzistuoja, o patį vakcinavimo procesą vadina chaotišku.

„Komunikacija viešojoje erdvėje, bent jau nacionaliniu lygmeniu, iš valdžios pusės praktiškai neegzistuoja. (…) Supratimo, kad turi būti vaizdinė komunikacija, kad turi būti pastovi žodinė, aiškinamoji komunikacija – to tikrai nematau, ir tai tikrai labai gaila, nes tai atspindi ir patį vakcinavimo procesą, kuris yra gana chaotiškas“, – LRT Televizijos laidoje teigė prezidentė.

Anot D. Grybauskaitės, pernelyg daug atsakomybės suteikta regionų savivaldai bei šeimos gydytojams.

„Matome, kad viskas perkelta ant šeimos gydytojų pečių, ant regioninėms savivaldybėms priklausiančių ir kitų gydymo įstaigų, ir vakcinavimo tempas pradėjo skirtis. Vienose (savivaldybėse – ELTA) jau 65 metų žmonės kviečiami, kitose – 70-mečiai, o trečiose dar nesibaigė 80-mečių vakcinavimas. Išties taip numetus (atsakomybę – ELTA) tik šeimos gydytojams matome, kad vakcinavimo procesas labai priklauso nuo kiekvienos atskiros įstaigos administracinių gebėjimų ir savivaldybės“, – teigė ji.

D. Grybauskaitė taip pat sukritikavo valdančiuosius dėl vakcinavimo sąrašo sudarymo rankiniu būdu.

„Jei tokia situacija bus, kai prasidės masinė vakcinacija, manau, turėsime labai daug problemų. Nes ir dabar kol kas sąrašai sudaromi rankiniu būdu. (…) Rankinių sąrašų sudarymo neturėjo būti. Turėjome pasiruošti internetinę programą, kad viskas vyktų greitai ir objektyviai“, – sakė ji.

„Kiek galima laukti ir nesitvarkyti, ir kažkokių atsitiktinių skaičių laukti, kad bus viskas gerai?“, – klausė prezidentė.

D. Grybauskaitės teigimu, vakcinavimo procesas vyksta nevaldomai.

„Matome ir dabar, kad tarp gautų ir panaudotų vakcinų kiekių yra didelis skirtumas, todėl kad (vakcinavimo – ELTA) procesas yra paleistas nevaldomai. (…) Didėjant vakcinų kiekiui bus dar didesnis skirtumas, ir todėl jokių pasiteisinimų čia negali būti“, – akcentavo ji.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad D. Grybauskaitė vakar buvo paskiepyta nuo koronaviruso infekcijos. „Oficialiai tapus „senjore” buvau pakviesta pasiskiepyti“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA