„Kauno tiltams“ – ambicingas statybų užsakymas Švedijoje | Kas vyksta Kaune

„Kauno tiltams“ – ambicingas statybų užsakymas Švedijoje

„Kauno tiltų“ nuotr.

Kompanijos dukterinė bendrovė „Kauno tiltai Sverige“, vystanti veiklą Švedijoje, šioje šalyje laimėjo naują projektą – medinio tilto statybą „projektuok ir statyk“ principu. Per dvejus metus turintis iškilti statinys bus ilgiausias tokio tipo tiltas Švedijoje.

Pasirašiusi beveik 21 mln. eurų vertės sutartį su Skellefteå (Šelefteo) miesto savivaldybe, įmonė įsipareigojo per dvejus metus pastatyti 400 metrų ilgio inžinerinį statinį.

Kaip nurodoma „Kauno tiltų“ pranešime, šis tiltas bus skirtas pėstiesiems, dviratininkams bei sunkiasvoriam eismui. „SA.lt“ duomenimis, tai bus ilgiausias medinis tiltas Švedijoje.

Numatyta, kad naujosios jungties pagrindas bus betoninis, o antstatas – iš medienos konstrukcijos. Planuojama įrengti 11 atramų, iš kurių 6 – vandenyje, naudojant laikinus lakštinių polių kesonus.

Projektas bus baigtas iki 2023 m. rudens.

„Kauno tiltai“ yra didžiausia transporto infrastruktūros statybos bendrovė Baltijos šalyse. Iš viso čia dirba virš 1000 darbuotojų, o nuo veiklos pradžios 1949 m. įmonė pastatė daugiau kaip 200 tiltų ir viadukų, tiesė ir rekonstravo kelius visoje Lietuvoje.

Tiesa, nuo nelaimingų atsitikimų patirtis neapsaugo. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad sausio 27 d. vienas darbininkas žuvo ir keturi buvo sužaloti naujo tilto per Nerį statybvietėje. Žuvusįjį prispaudė griuvusios metalinės konstrukcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA