Skaitytojas: po ESO atliktų darbų Ringauduose prasidėjo šou | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: po ESO atliktų darbų Ringauduose prasidėjo šou

Kauno rajono gyventojas portalui papasakojo apie kelis mėnesius besitęsiančius elektros trikdžius. Namuose Ringauduose, anot vyro, dėl nepakankamos įtampos blankiai spingsi lempos ir normaliai neveikia buitinė įranga. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovai teigia, kad problema žinoma, tačiau jos išspręsti nebuvo galima dėl tvyrojusio didelio šalčio.

Kaip nurodė viename Žalgirio gatvės name gyvenantis skaitytojas, Ringauduose elektros tinklų darbai vykdyti lapkričio 12 d. Nuo tada, vyro žodžiais, ir prasidėjo šou: svetainėje vakarais lempos šviečia kaip torto žvakutės, stringa indaplovė. Apšvietimas tarpais blykčioja, bet iš esmės būna tiesiog pritemęs.

„Pradžioje galvojom, kad tai mūsų namų problema ir todėl bangų nekėlėm. Bet pakalbėjus su kaimynu sužinojom, kad pas juos tos pačios bėdos. Buvo atėjęs kvalifikuotas specialistas ir pamatavęs įtampą pasakė, kad tai tinklų problema. Vienoje fazėje įtapos trūkumas“, – pasakojo skaitytojas.

Žmonės skambino ir rašė ESO dispečeriams. Atvažiavę ir pamatavę srovę dieną, kai nėra apkrovos, darbuotojai tarė, kad viskas tvarkoje, bet, vyro manymu, matavimus derėjo atlikti vakare.

„Sausio 22 d. sulaukėm ESO darbuotojos Kristinos Bartusevičienės skambučio, kuri patikino, kad situacija žinoma ir iki vasario galo sutvarkys. Nepasakė, iki kurių metų vasario“, – juokėsi Rindaugų gyventojas.

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad elektros ir dujų tinklą valdanti bendrovė atnaujina ir tęsia dėl didelių šalčių ir karantino apribojimų pristabdytus planinius elektros bei dujų skirstomųjų tinklų remonto darbus, kurių trukmė nuo kitos savaitės nebus ribojama.

„Jūsų minima situacija bendrovei žinoma ir jau kovo 8 dieną yra numatyti elektros linijos techninės priežiūros darbai, kuriuos atlikus tikimės, kad problema bus išspręsta. Primename, kad oro temperatūrai dienomis svyruojant nuo -5 iki -10 laipsnių vykdomi tik tiek darbai, kurių atlikimo trukmė yra iki 5 val. Termometro stulpeliui nukritus žemiau -10 laipsnių, planiniai darbai, kurių metu klientams nutraukiamas elektros energijos tiekimas, nėra vykdomi“, – aiškino P. Kalmantas.

Jis pridėjo, kad esant neigiamai aplinkos temperatūrai, ESO nevykdo ir jokių planinių dujų tinklo įrenginių remonto darbų, kurių metu nutraukiamas tiekimas klientams, dujas naudojantiems šildymui. Tai daroma siekiant nesudaryti didelių nepatogumų klientams.

Tuo metu situacija ėmus domėtis žiniasklaidai, skaitytojas patvirtino antradienį sulaukęs inžinieriaus pažado, kad darbai bus vykdomi kovo 8 d., taip pat atėjo apie elektros atjungimą ir remontą įspėjanti SMS žinutė. Žmogui, kaip ir „Kas vyksta Kaune“, ESO nurodė, kad darbai nevyko dėl šalčio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA