Teisingumo ministerija planuoja naikinti legendinę V. Šustausko partiją | Kas vyksta Kaune

Teisingumo ministerija planuoja naikinti legendinę V. Šustausko partiją

BNS 2021/03/02 15:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovotojų už Lietuvą sąjungai metus nepateikus naujų duomenų apie partijos narių skaičių, jai gresia likvidavimas, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

Partija savo narių skaičiaus nepateikė pernai spalį ir šiemet iki kovo 1-osios. Šios partijos pirmininku nurodomas Stanislovas Tomas, anksčiau jai vadovavo Vytautas Šustauskas.

Įstatymas įpareigoja visas partijas du kartus per metus Teisingumai ministerijai pateikti naujausius savo narių sąrašus.

To nepadarius du kartus iš eilės, tai yra metus, Teisingumo ministerija apie tai praneša Juridinių asmenų registro tvarkytojui, kad šis inicijuotų politinės partijos likvidavimą.

Pernai dėl šios priežasties inicijuotas Lietuvos rusų sąjungos likvidavimas.

Ministerijos duomenimis, šiemet iš 25 veikiančių partijų, be Kovotojų už Lietuvą sąjungos, sąrašų nepateikė Rusų aljansas ir Lietuvos liaudies partija.

Naujausiais duomenimis, iš viso partijoms Lietuvoje priklauso 100 tūkst. 577 asmenys, tai yra beveik pusę tūkstančio mažiau nei prieš pusmetį.

Didžiausia partija šalyje tebėra Lietuvos socialdemokratų partija, turinti 16 tūkst. 570 narių. Antra pagal dydį – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, jai priklauso 13 tūkst. 732 žmonės. Trečia – Darbo partija su 10 tūkst. 710 narių. Liberalų sąjūdis deklaravo per 7 tūkst. narių.

Per pusmetį daugiausia pokyčių įvyko Laisvės partijos gretose, jos pasipildė daugiau kaip 400 narių. Per 200 narių prisidėjo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje. Tuo metu socialdemokratai sumažėjo 189 nariais.

Įstatymai reikalauja, kad partija Lietuvoje privalo turėti ne mažiau kaip 2000 narių. Jų skaičiui sumažėjus, partija yra likviduojama Civilinio kodekso nustatyta tvarka, jeigu ji pati per šešis mėnesius po tokio sumažėjimo nenutaria partijos reorganizuoti ar pertvarkyti.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 29 partijos, iš jų veikia 25, kitos partijos likviduojamos arba joms pradėta likvidavimo procedūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA