Kelininkai skuba likviduoti žiemos padarinius: laukia kauniečių pranešimų | Kas vyksta Kaune

Kelininkai skuba likviduoti žiemos padarinius: laukia kauniečių pranešimų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastaruoju metu pastebimai svyruojanti lauko temperatūra tapo nemenku iššūkiu gatvių dangai. Kelininkai, kaip ir kasmet, šylant orams po žiemos seka situaciją ir stengiasi operatyviai tvarkyti atsivėrusias duobes. Vis dėlto jie pripažįsta, kad išsyk sužiūrėti bei įvertinti pusantro tūkstančio gatvių būklės nepavyktų be pareigingų kauniečių. Būtent vairuotojai ar praeiviai savo pranešimais smarkiai prisideda, kad žiemos padariniai Kauno mieste būtų likviduojami kur kas efektyviau.

„Situaciją vertiname ypač rimtai. Jeigu atsivėrusių duobių rasime tose gatvėse, kurios buvo tvarkytos per pastaruosius kelerius metus, reikalausime darbus vykdžiusių rangovų atsakomybės teikiant garantinį remontą“, – pranešime žiniasklaidai tikino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Skambučių dėl gatvėse atsiradusių avarinių kliūčių laukia visą parą budinti miesto dispečerinė (tel. 8 800 00111). Nuotraukas ir informaciją apie atsivėrusias duobes galima pateikti ir elektroniniu paštu: miesto.dispecerine@svara.lt arba miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt.

Pasak A. Pakalniškio, dėvintis keliui, jo dangoje atsiradę net ir mažiausi įtrūkimai vėliau gali virsti nemenka išdauža. Prie to ženkliai prisideda mūsiškės oro sąlygos, kai drėgmė prasiskverbia į asfalto dangą ir ten užšąla. Dėl to prastesnės būklės keliuose ir judresnėse gatvėse gali atsiverti pavojų eismui keliančios duobės.

„Tokias duobes geriausia tvarkyti sausuoju metų periodu, pasitelkiant karštą asfaltą. Visgi dabar, baigiant nutirpti sniegui ir kaupiantis vandeniui, tokios galimybės nėra. Todėl geriausia išeitis – imtis laikinųjų priemonių ir tvarkyti duobes šalto asfalto mišiniu“, – teigė „Kauno švaros“ atstovas Jonas Tumpa.

Paprastai kelininkų brigados problemas likviduoja dienos metu. Tačiau net ir naktį, sulaukę skambučio, dispečeriai stengiasi kuo greičiau pavojingas vietas pažymėti ir aptverti, kad gyventojai išvengtų netikėto savo turto apgadinimo bei finansinių nuostolių. Į visus gyventojų pranešimus operatyviai reaguoti pavesta bendrovės „Kauno švara“ specialistams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA