Legendinė roko grupė „Rebel Heart“ gimtadienio proga dovanoja neeilinę premjerą | Kas vyksta Kaune

Legendinė roko grupė „Rebel Heart“ gimtadienio proga dovanoja neeilinę premjerą

Geidžiamiausia visų laikų Lietuvos roko muzikos grupė Rebel Heart mini ypatingus 29 veiklos metus, aptarę įsimintiniausius įvykius ir prisiminę kelionę autobusu po Europą, šįvakar gerbėjams padovanos neeilinę premjerą – muzikinį vaizdo filmą.

„Lietuvos roko muzikos grupė Rebel Heart šiandien mini savo muzikinės veiklos 29-ąsias metines. Be galo liūdime, kad negalime šios dienos paminėti kartu su klausytojais koncerto metu. Todėl labai norime visiems savo gerbėjams ir muzikos mylėtojams pasakyti, kad labai pasiilgome ir siunčiame didžiausius linkėjimus!“, – rašoma grupės pranešime žiniasklaidai.

Šį vakarą, kovo 1 dieną, 20 val. Rebel Heart „YouTube“ paskyroje įvyks neeilinė premjera – pirmą kartą bus parodytas specialiai šiai progai iš senų vaizdo įrašų sumontuotas muzikinis vaizdo filmas „Rebel Heart – autobusu po Europą“.

Pusantros valandos trukmės vaizdo įraše sudėtos iki šiol dar nerodytos akimirkos iš koncertinio turo autobusu po Prancūziją ir Ispaniją vykusio 1996 m. Pamatysite ir išgirsite gyvo garso pasirodymus įdomiausiose vietose, repeticijas, vakarones svečiuose, koncertą prie pilies ant jūros kranto ir sužinosite kur grupės būgnininkas Kęstutis surado savo Deivę.

Grupės susikūrimas ir sudėtis

Lietuvos roko muzikos grupė Rebel Heart (liet. – maištinga širdis) susikūrė 1992-ųjų vasario 29 dieną Kaune. Pradinė ir iki šiol nepakitusi grupės sudėtis: Darius Mickus – vokalas (g. 1969, Ukmergė); Dainius Urbanavičius – gitaros (g. 1966, Marijampolė); Regimantas Turūta – bosinė gitara (g. 1966, Marijampolė); Kęstutis Jurkšaitis – būgnai (g.1966, Marijampolė).

Atskirais laikotarpiais, koncertinių turų metu kartu su Rebel Heart koncertavo kiti žinomi Lietuvos gitaristai – Martynas Kuliavas, Alex Ten, Algirdas Barniškis-Blėka.

1992 – 2001 Nevaržomas polėkis

Vos susikūrusi, tačiau muzikinę patirtį su kitais kolektyvais jau turinti grupė, žinojo, jog tam, kad būtum pastebėtas – turi save parodyti. Keliems mėnesiams užsidariusi repeticijų studijoje, vos atšilus orams, grupė ėmė koncertuoti žmonėms garsiausioje Kauno gatvėje, Laisvės alėjoje, šalia legendinės „Laumės“ kavinės.

Klausytojų atmintyje išliko ir keletas trankių koncertų, surengtų Putvinskio gatvėje, šalia Menininkų namų. Visą vasarą, kiekvieną dieną, Rebel Heart koncertuoja Palangos miesto gatvėse. Jauna, muzikali, energija trykštanti ir išraiškinga grupė sulaukė daugybės aplinkinių dėmesio ir simpatijų.

1994 metais Lietuvoje buvo išleistas pirmasis grupės albumas „Tikras Garsas“. Šis albumas buvo įrašytas ir nufilmuotas gyvo garso koncerto metu LNK televizijoje, Lapėse. Koncerte nuskambėjo ir daina vėliau visiems laikams pavergusi klausytojų širdis – „The way to you“ – lietuviškoji „Kelias pas tave“.

Grupė nuolat nominuojama prestižiniuose Lietuvos roko ir pop muzikos apdovanojimuose „Bravo“. 1995 metais pripažinta geriausia roko muzikos grupe Lietuvoje, šį apdovanojimą pelno ir 1997-aisiais.

Per pirmąjį veiklos dešimtmetį Rebel Heart atliko daugiau nei 500 koncertų Lietuvoje, Baltijos šalyse ir Vakarų Europoje. Išleido 8 albumus, nufilmavo 7 vaizdo klipus.

2002 – 2011 Nestojantis judėjimas

Rebel Heart žengia drąsų ir netikėtą žingsnį, pakviesdama žymiausią visų laikų Lietuvos estrados atlikėją, Stasį Povilaitį, kartu įrašyti dainų albumą. 2002m. dienos šviesą išvydo bendras Rebel Heart ir Stasio Povilaičio albumas – „Prie mažo namelio“. Jame naujomis, sodriomis spalvomis suskambo legendinės S. Povilaičio dainos „Vėl švieski“, „Laimės vainikas“, „Gal ir teks“, „Kvepia pušynai“.

Be šio albumo dainų nepraėjo nei vienas didelis renginys Lietuvoje, o kompaktinė plokštelė nepaliaujamai sukdavosi daugelio melomanų namuose ir šventėse. Roko grupės ir estrados legendos tandemas sulaukė didžiulio populiarumo ir atvėrė kelią į dar didesnę auditoriją. Iš jaunimo numylėtinių Rebel Heart tampa visoms amžiaus kategorijoms Lietuvoje žinoma sunkiosios muzikos grupe.

2012 – dabar. Kūrybinės brandos laikas

Grupė mini kūrybinės veiklos dvidešimtmetį. Toliau aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Ne viena į Lietuvą atvykusi pasaulinio garso grupė ar atlikėjas pasirinko Rebel Heart savo koncertams apšildyti.

Grupė aktyviai koncertuoja visoje Lietuvoje ir svetur, yra kviečiama dalyvauti įvairiuose renginiuose, kino ir TV projektuose. Bendradarbiauja ir dalinasi patirtimi su jaunais, gabiais muzikos prodiuseriais ir atlikėjais: 2019 m. kartu su Filtered Tools išleidžiamas „Kelias pas Tave“ remiksas, o po kurio laiko, Šv. Valentino dienai buvo pristatytas GAMO ir Rebel Heart bendras darbas Tik Sapnai (Remix, 2020).

Tais pačiais metais įamžintas ir dar vienas netikėtas duetas – Rebel Heart su kino aktoriumi ir dainininku Adomu Stančiku išleido dainą „Vienišas Vilkas“ (2020).

Tų pačių metų balandžio mėnesį, šalyje paskelbus karantiną, grupė surengė gyvo garso koncertą „PuntoLive/RebelHeart“, kurį tiesioginio eterio metu iš „PuntoJazz Palėpės“ Kaune per skirtingus socialinių tinklų ir platformų transliuotojus, stebėjo daugiau nei 55 000 žiūrovų.

Šiuo metu Rebel Heart įrašinėja 13-ąjį savo kūrybos dainų albumą, beprotiškai ilgisi gyvų muzikinių susitikimų su savo klausytojais, ir ruošiasi sutikti kūrybinės veiklos 30-metį.

Žingsnis atgal ir staigmena gerbėjams: 1992 – 1997 autobusu po Europą

Ruošdamasi į pirmąją savo kelionę grupė iš namų prisikrovė konservų, bulvių, makaronų ir su lygiai 8 doleriais kišenėje išvyko į tolimą kelią turėdami vienintelį tikslą – kad jų muziką išgirstų kuo daugiau žmonių. Vėliau ilgoms kelionėms jie įsigijo nenaują, baltos spalvos, 56 vietų keleivinį autobusą „Setra K“. Rebel Heart koncertuoja beveik visose šalyse nuo Lietuvos iki Portugalijos krantų. Grupė visada su savimi nešėsi Lietuvos vėliavą ir garsino savo šalies vardą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA