Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 243 nauji koronaviruso atvejai, 7 žmonės mirė | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 243 nauji koronaviruso atvejai, 7 žmonės mirė naujas protrūkis baldų gamybos fabrike Kaune

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Praėjusią parą Lietuvoje užfiksuoti 243 nauji koronaviruso atvejai, patvirtintos 7 mirtys, skelbia Statistikos departamentas.

Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, siekia 251.4. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas 7%.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 199 tūkst. 397 žmonės. Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 184 tūkst. 848 žmonės (deklaruotas: 139 tūkst. 21 žmogus), statistiškai šiuo metu serga 7645 žmonės (deklaruotas: 53 tūkst. 472 žmonės).

Statistikos departamento teigimu, deklaruotas sergantysis yra asmuo, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, bet ligos kortelė dar neuždaryta – ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo.

Statistinis sergantysis – tai asmuo, kuriam liga buvo patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga aktyvia COVID-19 ligos forma, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos dėl įvairių priežasčių.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3253 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6500 mirčių.

Praėjusią parą šalyje atlikti 3082 molekuliniai (PGR) tyrimai dėl įtariamo koronaviruso, iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 2 mln. 91 tūkst. 539.

Be to, per parą atlikti 102 antigeno tyrimai. Iš viso jų atlikta 32 tūkst. 884.

Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze praėjusią parą paskiepyti 382 žmonės, antrąja doze paskiepytųjų nebuvo. Iš viso šalyje pirmąja doze paskiepyta 164 tūkst. 89 žmonės, abiem dozėmis – 73 tūkst. 103 asmenys.

Papildyta 11.25 val.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią parą izoliuoti 831 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 59 002 asmenys, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 28. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Su Marijampolės meno mokykla iš viso siejami 3 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 1 yra antrinis. Per vakar parą buvo patvirtinti 2 atvejai, iš kurių 1 yra antrinis atvejis.

Per savaitgalį Šiaulių apskrityje registruoti 2 nauji židiniai. Vienas susijęs su kailinių gaminių siuvykla Šiaulių mieste, kur registruoti 2 atvejai, kitas – su Joniškio rajone įsikūrusio paukštyno židiniu, kur registruoti 3 atvejai židinyje.

Telšių rajono medienos apdirbimo įmonėje toliau registruojami susirgimai. Per vakar parą užregistruotas 1 COVID-19 ligos atvejis. Iš viso patvirtinti 13 COVID-19 ligos atvejų.

Naujas protrūkis Kauno apskrityje pastaruoju metu patvirtintas baldų gamybos fabrike Kaune, kur nustatyti 3 koronavisrusinės infekcijos atvejai. Tęsiasi protrūkis žuvies perdirbimo įmonėje Raseinių rajone. Iš viso registruoti 26 atvejai, iš kurių patvirtinti 2 antriniai.

Su Kauno Montesori mokykla–darželiu „Žiburėliu” iš viso siejami 3 atvejai, iš kurių 1 yra antrinis. Kauno rajono Garliavos lopšelyje–darželyje „Obelėlė” iš registruoti 7 atvejai.

Kauno menų darželyje „Etiudas”. Iš viso registruoti 5 atvejai, iš kurių 1 patvirtintas antrinis. Kauno futbolo akademijos protrūkyje iš viso registruota 12 atvejų, iš kurių 2 atvejai yra antriniai.

Su duonos kepyklos, įsikūrusios Jonavos rajone, protrūkiu iš viso siejami 5 atvejai, iš kurių 1 patvirtintas antrinis.

Per vakar parą 1 pirminis ir 1 antrinis atvejai užfiksuoti, susiję su laivų statybos įmone, įsikūrusioje Klaipėdoje. Su protrūkiu iš viso siejama 27 susirgimai. Vakar nustatytas 1 atvejis, susijęs su betono ir gelžbetonio gamybos įmone, įsikūrusioje Klaipėdoje. Su protrūkiu iš viso siejama 10 susirgimų.

Naujas protrūkis nustatytas Alytaus lopšelyje–darželyje „Boružėlė”, COVID-19 liga patvirtinta 2 darbuotojoms. Taip pat naujas protrūkis nustatytas porolono ruošinių gamyba užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Alytaus rajone. COVID-19 liga patvirtinta 2 darbuotojams.

Tęsiasi protrūkiai vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonėje, įsikūrusioje Alytuje, taip pat VSAT Kabelių užkardoje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 22.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA