Kauniečių surengtos nuotolinės Aerobinės gimnastikos varžybos subūrė sportininkus iš visos Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Kauniečių surengtos nuotolinės Aerobinės gimnastikos varžybos subūrė sportininkus iš visos Lietuvos

Organizatorių nuotr.

Vasario 24-26 dienomis Gimnastikos ir sveikatingumo studija ELITE surengė Nuotolines aerobinės gimnastikos elementų varžybas. Varžybose dalyvavo 126 įvairaus amžiaus sportininkai iš visos Lietuvos.

Renginio metu kiekvienas varžybų dalyvis turėjo atlikti po 6 gimnastikos sudėtingumo elementus. Elementai pagal atlikimo kokybę buvo vertinami varžybų teisėjų. Varžybose dalyvavo tiek Lietuvos rinktinės nariai, tiek pradedantys sportininkai.

Tarptautinėje kategorijoje vyresniųjų amžiaus grupėje nugalėtoja tapo Eva Grablevska, jaunesniųjų grupėje pergalę iškovojo Jogailė Saulėnaitė. Nacionalinėje kategorijoje savo amžiaus grupėse nugalėtojomis tapo Dagnė Novikova bei Ugnė Klizaitė. Pirmą kartą varžybose dalyvaujančių naujokų kategorijoje pirmąją vietą iškovojo Ieva Kirkliauskaitė. Džiaugiamės, kad prie varžybų prisijungė net 7 klubai:

Aerobinės gimnastikos klubas ,,IEVA“ (Jonava),
Gimnastikos klubas ,,Vivet“ (Kaunas),
Tarptautinis gimnastikos centras (Vilnius),
Lazdijų sporto centras (Lazdijai),
Aerobinės gimnastikos klubas ,,Šuolis“ (Kaišiadorys),
Sporto klubas ,,Aero Gym“ (Jonava),
Kauno aerobinės gimnastikos akademija (Kaunas).

Organizatorių nuotr.

Organizatorių teigimu pagrindinis varžybų tikslas – skatinti vaikus judėti ir išlaikyti motyvaciją sportuoti šiuo sudėtingu laikotarpiu. Veiklai vykstant kitokiu formatu atsiranda naujų iššūkių, tenka prisitaikyti prie pasikeitusių treniruočių sąlygų. Sportuojant namuose daugeliui vaikų darosi nuobodu, nes įsivyrauja rutina. Tačiau vykdant nuotolines varžybas treniruočių procesas įgauna naują prasmę – vaikai ne tik aktyviau jungiasi į treniruotes, bet ir savarankiškai ruošiasi varžyboms po pamokų, savaitgaliais.

Virtualiose varžybose buvo siekiama išlaikyti gyvai vykstančių varžybų įspūdį – kiekvienas sportininkas buvo vertinamas individualiai, stebint teisėjams, kurių net ir apranga atitiko įprastų varžybų reikalavimus, taip pat po kiekvieno pasirodymo buvo skelbiami balai. Varžybų dalyviams elektroniniu paštu išsiųsti dalyvių diplomai, o nugalėtojams prizai pristatyti į namus.

Varžybų organizatorės Giedrės Klivečkienės teigimu, varžybose vyravusi atmosfera nustebino – dalyviai jaudinosi ne mažiau kaip prieš startą įprastose varžybose, aktyviai stebėjo konkurentų pasirodymus ir sekė balus, o kai kurie varžybų nugalėtojai net ir džiaugsmo ašarą nubraukė. Taigi nuotolinės varžybos ne tik leidžia sportininkams pademonstruoti savo gebėjimus neišeinant iš namų, bet ir padeda palaikyti socialinius ryšius.

Organizatorių nuotr.

Gimnastikos ir sveikatingumo studija ELITE savo veiklą pradėjo rugsėjo mėnesį, tačiau dėl spalio pabaigoje atsiradusių ribojimų aerobinės gimnastikos ir akrobatikos užsiėmimai sėkmingai vykdomi nuotoliniu būdu. Virtualias treniruotes lanko įvairaus pajėgumo studijos nariai, kurių amžius daugiau nei 6 metai.

Trenerės teigia, kad nors darbas ir nuotolinis, jos stengiasi išlaikyti aukštą treniruočių kokybę, bei kaip įmanoma daugiau dėmesio skirti kiekvienam sportuojančiam. Vienas iš nuotolinių treniruočių privalumų yra tas, kad jungtis ir sportuoti gali sportininkai, gyvenantys užsienio valstybėse. Savo studijoje turime keletą lietuvių, gyvenančių Amerikoje bei Izraelyje, kurie nuolat jungiasi prie mūsų treniruočių ir sportuoja drauge – teigė trenerė Kristina Umaraitė.

Primename, kad gimnastikos studija visus metus atvira naujiems nariams! O laukdami kol treniruotes vėl galėsime tęsti salėje, siekiame sudaryti visas sąlygas vaikams palaikyti fizinę formą, puikią nuotaiką bei siekti kuo geriausių rezultatų – teigė G. Klivečkienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA