Paskelbta tarptautinė mįslingai Maldyvuose dingusios lietuvės paieška | Kas vyksta Kaune

Paskelbta tarptautinė mįslingai Maldyvuose dingusios lietuvės paieška vietos pareigūnai tvirtina turintys įrodymų

delfi.lt 2021/02/26 12:12
"Facebook" ir DELFI nuotr. / "Kas vyksta kaune" montažas

Beveik prieš dvi savaites Maldyvuose dingusios Giedrės Vaškytės šalies policija sako ieškojusi ištisas penkias dienas ir turinti tvirtų įrodymų, kad moteris nuskendo.

Kaip jau skelbta, aštuntą mėnesį besilaukusios moters vyras tokia versija netiki ir už informaciją siūlo 100 tūkst. JAV dolerių atlygį.

Moters artimieji kreipėsi ir į Kretingos policiją, paskelbta tarptautinė paieška. Kretingos rajono policijos viršininkas Arūnas Pužauskas Delfi sakė, kad dėl moters dingimo jos artimieji kreipėsi vasario 17 dieną, kurie nurodė, kad G. Vaškytė yra dingusi jau tris dienas.

„Į mus kreipėsi moters artimieji vasario 17 dieną. Pranešė, kad jų dukra dingo vasario 14 dieną Maldyvuose. Pradėjome tyrimą, nes paskutinė jos registracijos vieta yra Kretingoje. Paskelbta tarptautinė paieška, situacija yra sudėtinga, nes moteris gyvena vienoje šalyje, dingo – kitoje. Visą surinktą medžiagą perdavėme kolegoms užsienyje, bendraujame su jais“, – sakė A. Pužauskas.

Giedrė Vaškytė / DELFI nuotr.

Trečiadienį laikraščiui „The National“ skirtame pareiškime Maldyvų policijos atstovas spaudai sakė, kad apie Giedrės Vaškytės dingimą buvo pranešta vasario 13 d., maždaug 21 val.

„Gavome pranešimą, kad vasario 13 d. apie 19 val. išėjusi pasimaudyti dingo 33-ejų metų amžiaus Kanados pilietė. Maldyvų nacionalinės gynybos pajėgos, policija ir kurorto personalas surengė bendrą paieškos operaciją“, – sakė atstovas spaudai.

„Maldyvų nacionalinės gynybos pajėgos dingusios moters be pertraukos ieškojo penkias dienas, įskaitant paiešką iš oro, jūros paviršiuje ir po vandeniu. Mūsų tyrimų komanda rado tvirtų įrodymų, jog ji nuskendo. Neturime įrodymų galvoti priešingai“, – pridūrė atstovas spaudai.

Viešbučio darbuotojai tvirtino toliau artimai bendradarbiaujantys su vietos valdžia. Kol kas Maldyvų valdžios institucijos apieškojo 1 549 162 metrus teritorijos netoli tos vietos, kur G. Vaškytė buvo pastebėta paskutinį kartą. Tyrimas tebevyksta.

Kanados ambasados Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) atstovai nurodė žiną, kad Maldyvuose buvo pranešta apie dingusią Kanados pilietę.

„Kanados pareigūnai teikia konsulinę pagalbą dingusio asmens šeimos nariams, – teigiama ambasados pareiškime. – Dėl Privatumo įstatymo nuostatų daugiau negalime atskleisti jokios informacijos.“

Kaip jau rašyta, Parmaras Gursharanjitas Singhas su savo 33-ejų metų amžiaus sutuoktine G. Vaškyte atostogavo Mamunagau saloje įsikūrusiame viešbutyje „Intercontinental Resort“, skelbia khaleejtimes.com. Vasario 13 d. popietę moteris pradingo be pėdsakų. Kanados pilietybę turinti G. Vaškytė buvo aštuntą mėnesį nėščia ir turėjo gimdyti kovą.

„Kartu ilsėjomės prie baseino, ir maždaug 15.30 val. ji pasakė einanti trumpam pasimaudyti jūroje. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad taip prasidės siaubinga tragedija“, – „Khaleej Times“ sakė įmonių Dubajuje ir Kanadoje turintis P. G. Singhas.

Pasak vyro, vietos valdžios institucijos nepateikė jokių atsakymų.

„Dabar jie liovėsi jos ieškoti. Nežinau, ar ji nuskendo, ar buvo pagrobta, o gal kas nors ją sužalojo. Man reikia atsakymų“, – tvirtino sielvarto apimtas vyras.

Sukrėstas P. G. Singhas ir jo šeimos nariai mano, jog valdžios institucijos turėtų labiau pasistengti, kad išsiaiškintų tiesą apie G. Vaškytės dingimą.

„Ji puikiai moka plaukti, sportuoja. Kaip ji galėjo nuskęsti sekliuose Maldyvų vandenyse. Net jeigu nuskendo, po kelių dienų kūnas turėjo iškilti į paviršių“, – „Khaleej Times“ sakė artimas šeimos bičiulis Uday Singhas.

„Siaubinga. Juk ji nėščia. Manome, kad ją pagrobė piratai arba kas nors kitas. Tokių nusikaltimų Maldyvuose pasitaiko dažnai. Štai kodėl siūlome 100 tūkst. JAV dolerių bet kuriam asmeniui, galinčiam suteikti naudingos informacijos ar padėti ją surasti“, – pridūrė jis.

Kaip skelbia portalas tv3.lt, dingusios moters vyras praeityje buvo teisiamas už narkotikų laikymą ir platinimą bei kaltinimas žmogžudyste. Tačiau dingusios lietuvės šeima galimybę, kad moteris galėjo tiesiog pabėgti nuo vyro, atmeta.

„Sesuo su juo buvo laiminga, keliavo kartu po pasaulį. Ji buvo energinga, aktyvi, linksma, optimistė, kuri labai mylėjo gyvenimą, tad arba įvyko nelaimingas atsitikimas, arba, labai tikimės, kad kažkokiu stebuklingu būdu netrukus atsiras. Jei būtų kažkas buvę blogai su vyru, būtų mums pranešusi apie savo norą nuo jo pabėgti. Su sese visa šeima palaikė puikius santykius ir pastoviai bendravome“, – tv3.lt kalbėjo dingusios sesuo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA