Siaubas daugiabučio lifte: skaitytojas šuns rasti sveiko nebesitikėjo | Kas vyksta Kaune

Siaubas daugiabučio lifte: skaitytojas šuns rasti sveiko nebesitikėjo

Daugiabutis Krevės pr. / Skaitytojo ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalijo istorija, kuri susiklosčius kitokioms aplinkybėms, anot jo, galėtų baigtis didele nelaime. Kaune gyvenančių jaunų žmonių augintinį nuo pražūties esą išgelbėjo tik benusibaigiantis pavadėlis. Vyras daugiabučio pirmininką kaltina aplaidumu, tuo metu „Kauno liftų“ specialistai į situaciją žiūri ramiai, sako, kad liftas veikia, kaip priklauso.

Šuo nukeliavo, šeimininkė – liko

Skaitytojas pastebėjo šuns vedžiojimą karantino metu esant lyg ir pramoga – vasario 24-osios rytą su augintiniu prasiblaškyti nusprendė jo sužadėtinė.

„Laikinai gyvename V. Krėvės prospekte 98A, 10 aukšte. Iškvietus liftą, jis visada būna atidarytas apie minutę arba iki kol nuspaudžiamas aukšto mygtukas, tačiau tą kartą liftui atsidarius, spėjo įbėgti tik mūsų augintinis, durys su trenksmu užsidarė ir liftas pradėjo leistis“, – vyro nupasakojimu, tas košmariškas 8 val. ryto nusileidimas veikiau priminė kritimą.

Po poros minučių namo verkianti parbėgusi sužadėtinė pakvietė vyrą – šiam puolus į laiptinę, prie lifto tiesiog gulėjo įstrigęs pavadėlis: „Bandžiau spausti lifto duris, kad jas atverčiau, tačiau nieko nevyko, girdėjosi tik durų trankymasis kažkuriame aukšte. Basomis kojomis nusileidau kitu liftu žemyn. Bandžiau vėl kviesti užstrigusį liftą, atverti duris ir pažiūrėti, ar kažkas matosi pro tarpą.“

Anot skaitytojo, pastangas išvaduoti augintinį pastebėjo daugiabučio laiptinę valiusi moteris, kuri informavo, kad liftas neveikia. Ji esą jau du kartus apie tai sakiusi namo pirmininkui, tačiau nieko nesiimta.

„Labai nesigilinau, nes tikrai įsivaizdavau, kad mano šuo arba pasismaugęs su pavadėliu, arba nukritęs į šachtą. Bėgau per kiekvieną aukštą vis bandydamas iškviesti liftą. Galiausiai užlipęs į penktą aukštą radau savo augintinį laiptinėje visą išsigandusį su nutrūkusio pavadėlio dalimi“, – baisias akimirkas prisiminė vyras.

Pasigedo informacijos apie lifto gedimą

Sugrįžęs, skaitytojas liepė valytojai iškviesti namo pirmininką. „Jam atėjus, žinoma, užsipuoliau, kodėl nesugebėjo užklijuoti bent lapo ar juostele užtverti lifto, juk tiek nedaug iki nelaimės. Mes turime mėnesio amžiaus naujagimį, o jei taip nutiktų su vežimu ir vaiku? Jei tai būtų mažesnių gabaritų šuo, kuris dėl to nusismaugtų ar blogiau?“ – pačius blogiausius scenarijus piešė V. Krėvės prospekto daugiabučio gyventojas.

Jis pripažįsta apimtas siaubo išdėstęs faktus pakeltu tonu, o pirmininko atsakas vyrui pasirodė arogantiškas: „aš ne liftininkas“. Skaitytojui iškilo klausimas – ar nebuvo galima priklijuoti lapo, kad liftas neveikia arba užklijuoti „Stop“ juostele? Šuns šeimininkas apie incidentą taip pat pranešė bendruoju pagalbos numeriu 112 – apie 8.40 val. susisiekę policijos pareigūnai, kita vertus, informavo, kad šioje situacijoje nelabai turi galios.

„Šitaip basomis kojomis ieškojau savo augintinio ir tikrai nebesitikėjau jo rasti sveiko. Taip pat po šio įvykio staigiai buvo pakeisti lipdukai liftuose. Pirmininkas sakė, kad tarnybos informuotos, o pagal lipdukus matosi, kad technikai buvo atvykę. Bet susisiekus su „Kauno liftais“, jokio iškvietimo nemato“, – daugiabučio pirmininku pasitikėjimą visiškai prarado vyras.

Naudojimosi liftu taisyklės apgadintos ir sunkiai įžiūrimos – po incidento greta užklijuotos naujos / Skaitytojo nuotr.

Jo manymu, atnaujinus lipduką su lifto naudojimo taisyklėmis tik bandoma išsisukti nuo bet kokios atsakomybės. Senuose lipdukuose esą nesimato informacijos, o naujuose jau aiškiai matosi, kad „draudžiama vežti gyvūnus“.

„Tik fakto tai nekeičia, kad galėjo būti ir mažas vaikas, ir visko galima išvengti atspausdinus paprasčiausius lapus ir užklijavus“, – širdo skaitytojas.

Įrenginys veikia gerai

Su situacija susipažinęs „Kauno liftų“ darbuotojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad šuo įbėgo į liftą, kažkas jį iškvietė, tad liftas ir nuvažiavo, o šeimininkė įeiti nespėjo. Durims atsidarius kitame aukšte, šuo išėjo, tik šeimininkams buvo streso surasti augintinį.

Pasiteiravus, ar liftas nekrito, pašnekovas sąmojingai išsireiškė, kad norint priversti liftą nukristi „reikia gerą priešą turėti“, žinoti, kokiu eiliškumu nupjauti trosus. Įrenginio kritimo scenarijų „Kauno liftų“ atstovas kategoriškai atmetė, pridūręs, kad įtemptoje situacijoje žmonės regi visokių dalykų.

Liftas esą ir dabar važiuoja kaip pridera. Gyventojui paskambinus į avarinę ir papasakojus, kas nutiko, iškart nusiųsti mechanikai, kurie išsiaiškino, kad liftas veikia.

„Įrenginių apžiūros atliekamos kiekvieną mėnesį, šis liftas tikrintas vasario pradžioje. Su gyvūnais tiesiog yra problema, kai eina su pavadėliu. Instrukcijoje įrašyta, kad naudotis liftu vediniems gyvūnais negalima, kadangi tai gali sudaryti pavojingas situacijas, ypač su augintiniais keliantis vaikams. Bet, žinote, taisyklėse įrašai, o žmonės jas plėšo, klijuoji ir klijuoji“, – į gyventojų sąmoningumą apeliavo pašnekovas.

Jis apgailestavo žmones patyrus stresą: „Gyvūnėlis dingo, o žvėrelis irgi mylimas. Paskui jie ėjo per aukštus ieškodami, vargšas išsigandęs gyvūnas irgi blaškėsi. O taip liftai nekrenta.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA