Kauniečius neramina virš Lietuvos kilpas raizgantis bepilotis orlaivis | Kas vyksta Kaune

Kauniečius neramina virš Lietuvos kilpas raizgantis bepilotis orlaivis

R. Tenio ir „Flight radar“ nuotr.

Ketvirtadienio rytą skrydžių stebėjimo svetainėje „Flight radar“ kauniečiai pastebėjo keistai ratus sukantį bepilotį orlaivį. Tuo metu Karinių oro pajėgų atstovai ramina – visi skrydžiai suderinti.

„Pasidomėkite ką virš Lietuvos veikia bepilotis orlaivis“, – apie 8.30 val. ryto pranešė skaitytojas. Tiesa, kilpas nuo Kauno Klaipėdos link raizgantis orlaivis pastebimas ir popiet. Kaip matyti skrydžių stebėjimo svetainėje „Flight radar“, Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų orlaivis „FORTE10“ pakilo iš Italijos.

Bepilotis orlaivis / „Flight radar“ nuotr.

Tuo metu Karinių oro pajėgų atstovė žiniasklaidai ltn. Milda Gudaitytė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad šis orlaivio skrydis virš Lietuvos yra planinis, tačiau detalesnė informacija nėra teikiama.

„Tokie skrydžiai yra planiniai, vykstantys nuolat ir nebūtinai mokymų metu. Papildomų detalių apie juos pateikti negalime, tačiau paminėtina, kad visi Lietuvos ir sąjungininkų orlaivių skrydžiai Lietuvos oro erdvėje Lietuvos kariuomenei yra žinomi, jų laikas, oro erdvė yra derinami per Karines oro pajėgas“, – komentavo M. Gudaitytė.

Bepilotis orlaivis – autonomiškai arba nuotoliniu būdu valdomas orlaivis be įgulos. Bepiločiai orlaiviai naudojami šabloninėms arba itin pavojingoms užduotims vykdyti, dažniausiai jie atlieka žvalgybos ir kovines užduotis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA