Įsigalioja naujos karantino taisyklės: lauke nebereikia kaukių, leidžiama keliauti tarp didmiesčių ir rajonų | Kas vyksta Kaune

Įsigalioja naujos karantino taisyklės: lauke nebereikia kaukių, leidžiama keliauti tarp didmiesčių ir rajonų

BNS 2021/02/25 08:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį įsigalioja karantino pakeitimai, leidžiantys nebedėvėti veido kaukių lauke, taip pat nelieka judėjimo draudimų tarp didmiesčių ir juos supančių žiedinių savivaldybių.

Vyriausybės priimti pakeitimai numato, kad nuo šiol bus galima nedėvėti kaukių atvirose vietose, kai tarp žmonių išlaikomas bent dviejų metrų atstumas. Kaukių dėvėjimo uždarose vietose reikalavimai nesikeičia.

Vyriausybė trečiadienį pratęsė judėjimo tarp savivaldybių ribojimą iki kovo 15-osios, kartu panaikindama šiuos ribojimus gyvenantiems besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse.

Premjerė Ingrida Šimonytė išvakarėse informavo, kad šie Vyriausybės pakeitimai įsigalioja nuo ketvirtadienio, tuo metu anksčiau svarstyti galimi atlaisvinimai, pavyzdžiui, dėl kultūros įstaigų ar kai kurių didesnių parduotuvių atvėrimo, anot jos, bus priimti tik ėmus gerėti epidemiologinei situacijai.

Karantinas dėl koronaviruso pandemijos Lietuvoje pratęstas iki kovo pabaigos.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias dvi savaites teko 247 susirgimai COVID-19, iki tol mažėjęs rodiklis pastaruoju metu nekinta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA