Policija paaiškino, kaip atlaisvinus karantiną keičiasi judėjimas tarp savivaldybių | Kas vyksta Kaune

Policija paaiškino, kaip atlaisvinus karantiną keičiasi judėjimas tarp savivaldybių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį karantiną pratęsus iki kovo pabaigos, gyventojai visgi sulaukė ir kelių atlaisvinimų. Nuo šiandien leidžiamas judėjimas tarp miestų ir jų žiedinių savivaldybių – policija paaiškino, kas keičiasi.

„Judėjimas „žiedinėse“ savivaldybėse – kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių, jiems judėjimo apribojimai netaikomi. Jei nesate deklaravęs gyvenamosios vietos vienoje iš minėtų besiribojančių savivaldybių, rekomenduojame su savimi turėti dokumentus, kurie pagrindžia faktinę gyvenamąją vietą (pvz.: būsto nuomos sutartį)“, – aiškina pareigūnai ir pateikia pavyzdžius.

1) asmuo, gyvenantis Vilniaus miesto savivaldybėje, gali vykti į Vilniaus rajono savivaldybę, tačiau negali vykti į Trakų rajono savivaldybę ir (ar) Elektrėnų rajono savivaldybę;

2) asmuo, gyvenantis Kauno rajono savivaldybėje, gali vykti į Kauno miesto savivaldybę, tačiau negali vykti į Jonavos rajono savivaldybę.

Policija atkreipia dėmesį, kad aukščiau nepaminėtos savivaldybės, nors ir besiribojančios, nelaikomos „žiedinėmis“ ir jose toliau taikomi judėjimo ribojimai – pvz. asmuo, gyvenantis Raseinių rajono savivaldybėje, negali vykti į Kauno rajono savivaldybę taip pat ir į kitas besiribojančias savivaldybes.

Be to, judant „žiedinėse“ savivaldybėse ir toliau taikomi visi karantino reikalavimai (pvz. daugiau nei vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio artimi kontaktai negalimi).

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad judėjimo ribojimus tarp šalies savivaldybių pratęsti iki kovo 15 dienos.

Karantinas dėl koronaviruso pandemijos Lietuvoje pratęstas iki kovo pabaigos, tačiau lauke jau leidžiama nedėvėti veidą dengiančių kaukių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA