Fiksuoja skaitytojas: Panemunės parke kavos vakarėlis? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: Panemunės parke kavos vakarėlis?

Asociatyvi / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas įamžino su gamta visai nederantį vaizdą Panemunės šilo parke. Kavos puodelių krūva tiesiog lipa iš šiukšlių dėžės, tuo metu „Kauno švaros“ atstovai teigia, kad dėžės parke tuštinamos pastoviai kelis kartus per savaitę.

„Kavos vakarėlis panemunės parke?“ – klausė akį rėžiantį vaizdą Panemunės šile sekmadienį užfiksavęs kaunietis. Nuotraukoje matyti kalnas palei šiukšlių dėžę besimėtančių kavos puodelių – vidun jie tiesiog nebetilpo, o pasinėšėti iki laisvesnės šiukšliadėžės miestiečiai, deja, neturėjo kantrybės.

Panaši, tik ne taip kavos aromatu dvelkianti šiukšlių puokštė sekmadienio vakarą buvo pasklidusi ir arčiau žmonių, viename Šarkuvos gatvės kieme. Vaikų žaidimų aikštelėje esančios šiukšliadėžės tūrio ribas viršijo neaiškaus turinio polietileninių maišelių raizgalynė.

Šiukšlės Šilainiuose / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa naujienų portalui pirmadienį pateiktame komentare nurodė, kad pagal su Kauno savivaldybe sudarytą sutartį, bendrovė įsipareigojusi prižiūrėti visų Kauno miesto parkų ir Pažaislio pažintinio tako šiukšliadėžes, jas tuštinant bent du kartus per savaitę.

„Esant poreikiui, šiukšliadėžių tuštinimo dažnį koreguojame. Šiandien tuštinamos visos Pažaislio pažintinio tako šiukšliadėžės. Pastarąjį kartą jos buvo tuštinamos praėjusios savaitės ketvirtadienį, vasario 18 d.

Tuo tarpu Panemunės šilo šiukšliadėžes, esančias Nemuno pakrantėje, tuštinome sekmadienį. Šiandien planuojama ištuštinti visas pušyne likusias šiukšliadėžes. Pastarąją savaitę Panemunės šilo šiukšliadėžes tuštinome antradienį, ketvirtadienį ir šeštadienį“, – vardijo J. Tumpa.

Anot jo, įprastai šios viešųjų erdvių šiukšliadėžės būna apytuštės, tačiau pasitaiko atvejų, kai viena ar kita yra perpildoma. Tokiais atvejais, dažniausiai, šios šiukšliadėžės būna užgrūstos didelėmis atliekomis – vienkartiniais kavos puodeliais, didelėmis vienkartinėmis maisto pakuotėmis, retkarčiais – gyventojų ne vietoje išmestomis buitinėmis atliekomis.

„Norėtume paraginti gyventojus atsakingai tvarkyti atliekas – išmesti jas į tam skirtus konteinerius, o viešosiose erdvėse esančiomis šiukšliadėžėmis naudotis tik pagal paskirtį“, – pridėjo „Kauno švaros“ atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA