Nepriekaištingai dailiojo čiuožimo varžybose pasirodžiusios kaunietės parveš aukso ir bronzos medalius | Kas vyksta Kaune

Nepriekaištingai dailiojo čiuožimo varžybose pasirodžiusios kaunietės parveš aukso ir bronzos medalius

Net šešios Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovės šį savaitgalį dalyvavo ISU tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose Estijoje – Tallink Hotels Cup Taline. Jaunių grupėje (Advanced Novice) varžėsi net 22 sportininkės, tarp jų ir Kauno žiemos sporto mokyklos Baltų ainiai auklėtinės, kurios į gimtąjį miestą parveš aukso ir bronzos medalius.

Kauno žiemos sporto mokyklos Baltų ainiai auklėtinė Agnė Ivanovaitė, Loretos Vitkauskienės auklėtinė, trumpojoje programoje užėmė 3-ią vietą, o laisvojoje programoje 2 -ą vietą. Tačiau susumavus visus balus, bendroje įskaitoje ji liko 3 ir iškovojo bronzos medalį, surinkusi 112, 22 taškus, rašoma Lietuvos čiuožimo federacijos pranešime žiniasklaidai.

Jaunimo grupėje iki 19 metų, kurioje varžėsi 15 sportininkių. Po trumposios programos geriausiai iš lietuvaičių pasirodė Kauno žiemos sporto mokyklos Baltų ainiai auklėtinė Jogailė Aglinskytė (treniruojama Dmitrij Kozlov).

Ši sportininkė surinko 50,62 taškus ir užėmė 3-ią vietą. Klaipėdos čiuožimo klubo Speigas trenerės Editos Dvarionienės auklėtinė Marija Brejeva surinkusi 40,68 taškus buvo 7-ta, likusios sportininkės: Darja Reginevč liko 10-oje vietoje ir 14-oje vietoje – Selina Kaneda.

Puikiai atlikusi laisvąją programą, praktiškai nepadariusi jokių klaidų, J. Aglinskytė užėmė pirmą vietą aplenkusi abi buvusias prieš ją Prancūzijos atstoves bei bendroje įskaitoje, susumavus balus (149,20 taškų), užėmė 1 vietą ir iškovojo aukso medalį!

Ši sportininkė dar kartą įrodė, kad yra verta vietos Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąraše. Šiai čiuožėjai patekimas į šį sąrašą yra didžiulė motyvacija siekti aukščiausių tikslų, ką parodo ir J. Aglinskytės varžybų rezultatas.

Ji ne tik iškovojo pirmą vietą, tačiau jau trečią kartą laisvojoje programoje įvykdė pasaulio suaugusiųjų dailiojo čiuožimo čempionato normatyvus. Visgi dėl jauno amžiaus, ši sportininkė dar negali dalyvauti šių metų pasaulio čempionate. Suaugusiųjų grupėje ji galės čiuožti tik po šių metų liepos 1 d.

Kitos Lietuvos atstovės jaunimo grupėje užėmė 8-tą vietą – Marija Brejeva, Darja Reginevič -užėmė 10-tą vietą, o Selina Kaneda – 12-tą vietą.

Šios varžybos labai svarbios suaugusiųjų grupėje startuojančiai Kauno žiemos sporto mokyklos Baltų ainiai auklėtinei Elžbietai Kropai, kuri normatyvą į šių metų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatą turi padariusi tik trumpojoje programoje.

Šiandien ji savo laisvąją programą sučiuožė puikiai ir įvykdė taip siektą normatyvą surinkdama 54,75 taškus už techniką (normatyvas – 51,00 taško). Nors varžybos dar nepasibaigė, tačiau jau galime džiaugtis, kad šių metų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuris įvyks kovo 22-29 d. Stokholme (Švedija), turėsime ne tik šokių ant ledo atstovus Allison Reed ir Saulių Ambrulevičių, bet ir pavieninkę E. Kropą.

Tai yra labai didelis ir jos trenerio Dmitrijaus Kozlovo nuopelnas, kuris į treniruotes kiekvieną dieną su E. Kropa važinėja iš Vilniaus į Kauną. Ši 21-erių metų sportininkė jau trečią kartą savo karjeroje dalyvaus pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA