Oficialu: A. Guoga atsisakė Seimo nario mandato – jo vietą užims A. Skardžius | Kas vyksta Kaune

Oficialu: A. Guoga atsisakė Seimo nario mandato – jo vietą užims A. Skardžius

ELTA 2021/02/19 10:14
DELFI nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį panaikino su Darbo partija į parlamentą patekusio verslininko Antano Guogos Seimo nario mandatą.

„Aš, Lietuvos Respublikos Seimo narys Antanas Guoga, pareiškiu atsistatydinantis iš Lietuvos Respublikos Seimo nario pareigų. Šį pareiškimą teikiu tvirtai psisprendęs ir laisva valia. Prašau VRK šį mano pareiškimą tenkint“, – posėdyje sakė A. Guoga.

Verslininko vietą parlamente užims pirmas po brūkšnio kandidatų sąraše 2020 m. rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose likęs Artūras Skardžius.
Tai jau antras kartas šiemet, kada VRK svarstė A. Guogos prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus. Sausį, politikui fiziškai nedalyvavus VRK posėdyje ir komisijai gyvai nepatvirtinus noro atsistatydinti iš Seimo, sprendimas dėl parlamento nario įgaliojimų nutraukimo nebuvo priimtas.

Abejonių dėl darbo Seime kilo iš karto po rinkimų

Po Seimo rinkimų paaiškėjus, kad su „darbiečiais“ į Seimą išrinktas A. Guoga turės dirbti opozicijoje, politikas dar prieš duodant Seimo nario priesaiką viešai svarstė, ar nereikėtų atsisakyti parlamentaro mandato ir savo vietą užleisti ne vieną kadenciją Seime dirbusiam Artūrui Skardžiui.

Visgi priežastimi nutraukti Seimo nario įgaliojimus tapo konfliktas su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

Tarp Darbo partijos narių Seime A. Guoga vienintelis kritiškai sureagavo į skandalingus V. Uspaskicho pareiškimus: kvietimą įsigyti vandens, neva padedančio sukurti imunitetą nuo COVID-19, bei homofobiškus ir LGBT bendruomenę niekinančius pareiškimus socialiniame tinkle.
A. Guoga tuomet stojo aštriai kritikuoti partijos pirmininką, ragino jį trauktis iš einamų pareigų. Verslininkas kritikavo ir „darbiečius“, kurie viešai toleravo V. Uspaskicho visuomenę klaidinančius ar įžeidžiančius pareiškimus.

Galiausiai A. Guoga pareiškė, kad parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti dėl to, kad su „darbiečiais“, anot jo, nebeįmanoma įgyvendinti prieš Seimo rinkimus duotų pažadų visuomenei.

Seimo struktūros svarstė apkaltos A. Guogai galimybę

A. Guogai vis dar turint Seimo nario mandatą, sausio viduryje Kanados įmonė „Cypherpunk Holdings“ išplatino pranešimą, kuriame teigta, kad jis grįžo į bendrovės vadovo pareigas. Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketino aiškintis šias aplinkybes. Pats A. Guoga tuomet teigė, kad versle darbą vėl pradės tik po to, kai bus oficialiai atleistas iš Seimo nario pareigų.

A. Guoga yra antrasis šios kadencijos Seimo parlamentaras, kuris atsisakė savo mandato. 2020 m. lapkričio pabaigoje Seimo nario mandato atsisakė „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA