Įlūžęs „Kauno švaros“ traktorius ištrauktas iš Lampėdžio ežero | Kas vyksta Kaune

Įlūžęs „Kauno švaros“ traktorius ištrauktas iš Lampėdžio ežero

Penktadienio popietę benzininių pjūklų burzgesys užliejo pietinę Lampėdžio ežero pakrantę. Čia darbininkai iš stingdančio vandens gniaužtų laisvino antradienį valant ledą įlūžusį „Kauno švaros“ traktorių.

Bene sunkiausia gana storame ežero lede buvo išpjauti properšą, pro kurią galėtų būti ištemptas apie 150 m nuo kranto įlūžęs traktorius. „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad prie eketės darbininkai plušėjo jau vakar.

Mašina penktadienį grandinėmis atitempta iki kranto, atversta ant ratų ir ištraukta iš vandens. Ežero pakrantėje išpjautų ledo gabalų storis siekė apie 45 cm, o traktoriaus įlūžimo vietoje – apie 28 cm, tačiau net ir tokio storio neužteko technikai išsilaikyti ant ledo.

Operaciją stebėjo būrelis smalsių kauniečių, kai kurie atvykusieji nepaisant čia pat zujančių darbininkų neatsisakė planų išsimaudyti lediniame ežero vandenyje.

Gamtai padarytą žalą, jei tokia buvo, aiškinsis Aplinkos apsaugos departamento specialistai. „Kas vyksta Kaune“ taip pat laukia komentaro dėl bendrovės patirtų nuostolių ir galimybės apynaujį traktorių eksploatuoti toliau.

Primename, kad apie Lampėdžio karjere įlūžusį traktoriuką Kauno savivaldybė pranešė vasario 16 d. Technika po ledu paniro ruošiant aikšteles pačiūžų entuziastams.

Traktoriukas, savivaldybės teigimu, buvo apynaujis, techniškai tvarkingas ir sandarus, todėl žala aplinkai esą bus minimali. Žmonės incidento metu nenukentėjo, mat darbininkai iš anksto buvo pasirengę veikti pagal specialias instrukcijas.

Visus ant Lampėdžio ežero vaikščiojantys kauniečiai raginami išlikti budrūs ir protingai pasverti galimas rizikas, saugoti save ir aplinkinius, ypač vaikus. Taip pat – nuolat akylai stebėti termometro stulpelius, nes pavasaris jau čia pat, todėl su kiekviena diena lipimas ant ledo taps vis pavojingesnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA