Nutekinti svetainės „Filmai.in“ vartotojų duomenys | Kas vyksta Kaune

Nutekinti svetainės „Filmai.in“ vartotojų duomenys

delfi.lt 2021/02/19 19:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Klientų duomenų bazių dalijimosi forume „Raid Forums“, kuriame buvo paviešinti „CityBee“ ir „Orakulo“ vartotojų duomenys, taip pat portalo Darnipora.lt vartotojų duomenys, penktadienio vakarą pranešta, kad forume atsirado ir nelegalios piratinio turinio transliavimo svetainės filmai.in duomenys.

Forume rašoma, kad duomenys pavogti 2019-2020 metais.

Kaip kiek anksčiau DELFI sakė kibernetinio saugumo ekspertas Marius Pareščius, pastarųjų dienų duomenų nutekinimo atvejai – tik pradžia, greitai, galbūt net ir šią savaitę, pamatysime daugiau didesnių vartotojų duomenų nutekinimo, apie tai programišiai jau kalba tame pačiame forume.

„Tai – trečias viešas atvejis, tačiau jų žinoma ir daugiau“, – sako jis.

Primename, kad antradienio naktį nutekinta apie 110 tūkstančių Lietuvoje registruotų automobilių dalijimosi paslaugos „CityBee“ vartotojų informacija.

Kaip pranešė bendrovė, nusikaltėliai viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų paskelbė trejų metų senumo vartotojų duomenis.

Buvo pavogti ne tik dalies „CityBee“ klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet taip pat ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai. Dėl įvykio ikiteisminį tyrimą pradėjo policija, įvykį aiškinasi ir kitos tarnybos.

Be kita ko, interneto sukčiai trečiadienį viename forume paskelbė parduodantys daugiau nei 257,5 tūkst. buvusios lažybų bendrovės „Orakulas“ klientų duomenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA