A. Dulkys sureagavo į Prezidentūros kritiką dėl skiepijimo tempų | Kas vyksta Kaune

A. Dulkys sureagavo į Prezidentūros kritiką dėl skiepijimo tempų

ELTA 2021/02/18 14:58
DELFI nuotr.

Prezidentūrai pastaruoju metu kartojant, kad esami skiepijimo nuo COVID-19 tempai Lietuvoje yra per žemi, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pateikia statistiką, kuri rodo, jog nėra „vakcinų sandėliavimo“ problemos.

„Iki šios dienos į Lietuvą pristatyta vakcinų – 215 805. Vakcinų, likusių sandėlyje, – 0.

Paskiepyta pirmąja doze – 106 894, antrąja doze – 58 988. Jau dabar veikia 74 vakcinavimo centrai visoje Lietuvoje. Juose šiomis dienomis tęsiasi 49 923 vakcinų kelias link žmonių. Numatyta, kad proporcingai didėjant pristatomų vakcinų skaičiui, veiks 129 vakcinavimo centrai“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle rašė ministras.

„Per dieną paskiepijama iki 10 000 asmenų. Savivaldybės, įvertinusios savo pajėgumus, numato bendrai per dieną paskiepyti iki 30 000 asmenų. Vakcinavimo centrų žmonių darbas lėmė, kad tarp kaimynų esame pirmieji. Ačiū, kad vakcinuojatės!“, – įrašą apibendrina ministras.

Vakcinavimo duomenys / „Facebook” nuotr.

Savo ruožtu Prezidentūra sako matanti erdvės tam, kad vakcinavimo nuo COVID-19 tempai Lietuvoje būtų spartesni.

„Yra erdvės spartinti vakcinavimą, dabartiniai vakcinavimo tempai buvo tokie, kokie buvo, o ateinančiomis dienomis yra galimybių tą vakcinavimo tempą spartinti“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

Anot jo, tik tuo atveju, jei vakcinavimo tempai į šalį atvežant vis daugiau vakcinų spartės, bus galima išvengti skiepų sandėliavimo problemos.

„Jeigu tempas tikrai paspartės ir turėsime 10 tūkst. ir daugiau vakcinuotų asmenų (per dieną – ELTA), tai tos rizikos dėl vakcinų kaupimosi sandėliuose nebus. Jeigu tempai neišaugs – tai ji gali atsirasti, nes vakcinų tiekimas auga ir jis ypač sparčiai augs antrąjį šių metų ketvirtį“, – teigė S. Krėpšta.

Prezidentūra tvirtina, kad Lietuva turėtų siekti iki vidurvasario nuo COVID-19 paskiepyti 70 proc. populiacijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA