Kaunietės įkūrė pirmąją šalyje unikalių modelių agentūrą ir pradėjo tinklalaides apie grožio standartų plėtimą | Kas vyksta Kaune

Kaunietės įkūrė pirmąją šalyje unikalių modelių agentūrą ir pradėjo tinklalaides apie grožio standartų plėtimą

Tinklalaidės dalyvės I. Jokštytė ir A. Krušinskaitė./ Stop kadras.

Sausio mėnesį pradėjo veikti pirmoji šalyje nestandartinių modelių ir pranešėjų agentūra „Hero Talents“, kurioje siekiama įgalinti fizinę negalią turinčius žmones veikti reklamos ir renginių rinkose. Netrukus pradėtos kurti ir tinklalaidės apie grožio standartų plėtimą. Pirmojoje diskusijoje susitiko spektaklio „Supergalios“ aktorės Irma Jokštytė ir Aistė Krušinskaitė, pastaroji dar yra žinoma, kaip improvizuoto humoro žanro atlikėja.

Kurs galimybes

Anot vienos iš „Hero Talents“ įkūrėjų A. Krušinskaitės, agentūra atidaryta siekiant parodyti visuomenei, kad visokie žmonės yra gražūs. „Norim paskatinti žmones išlįsti „iš dėžučių“ ir pažvelgti į nestandartinį grožį, pamilti vieni kitus. Siekiame suteikti žmonėms su negalia daugiau galimybių veikti darbo rinkoje, realizuoti save profesinėje srityje, nes šiandien daug gabių, talentingų žmonių, neatranda vietos darbinėje srityje“, – apgailestavo pašnekovė ir pridūrė, kad agentūroje telkiami dvasine stiprybe ir unikaliu grožiu pasižymintys modeliai bei pranešėjai.

Kauniečių A. Krušinskaitės ir Emos Navickienės įkurtoje agentūroje didelis dėmesys skiriamas socialinės atsakomybės stiprinimui visuomenėje. Įvairios įstaigos, įmonės, reklamų atstovai skatinami į savo veiklą įtraukti ir nestandartinio grožio žmones.

„Reklamose įprastai matome tik gražiuosius modelius, grožio standartas taip ir formuojasi. Kai viešoje erdvėje bus įvairesnių žmonių – stereotipai keisis. Tikiu, kad visuomenė vis lengviau priims negalią turinčius žmones, kurie irgi nori dirbti, dalyvauti renginiuose, gyventi pilnavertį socialinį gyvenimą“, – dėstė A. Krušinskaitė.

Agentūra veiklą vysto visoje Lietuvoje, planuojamas bendradarbiavimas ir su kitomis Baltijos šalimis.

Viena iš nestandartinių modelių agentūros įkūrėjų A. Krušinskaitė./ Asmeninio albumo nuotr.

Plės grožio standartus

Vasario 11 d. „Hero Talents“ feisbuko puslapyje pradėta tinklalaidžių apie grožio standartus serija „Beauty Break“. „Tai neišsemiama tema, kurios esmės suvokimas ir taikymas gyvenime sąlygoja daugybę veiksnių, tokių kaip – savivertė, pasitenkinimas, tolerancija, empatija bei saviraiška. Kalbėsime apie standartinį ir nestandartinį grožį, apie savęs ir savo kūno priėmimą, visuomenėje nusistovėjusius kriterijus, kūno rengybą, sveiką gyvenseną, negalią ir jos keliamus iššūkius“, – teigia tinklalaidės kūrėjai.

Pirmojoje laidoje kalbėjusios nematanti I. Jokštytė ir nevaikštanti A. Krušinskaitė ne tik kartu vaidino „Fortūnos“ statulėlę pelniusiame spektaklyje „Supergalios“, bet ir dalyvavo projekto „Draugystė veža“ ture „Stiprybė tavyje“. „Važinėjome po šalį ir kalbėjome įvairiomis temomis, dalinomės savo istorijomis. Tinklalaidėje irgi skleisime žinią apie žmonių su fizine negalia gyvenimą, džiaugsmus ir problemas, gyvenimo ypatybes. Stengsimės kurti drąsų, motyvuojantį, socialinę atsakomybę didinantį produktą“, – sakė A. Krušinskaitė.

Tinklalaidės kūrėjos su bendraminčiais stengsis griauti stereotipus. „Daliai žmonių vis dar keista ekrane matyti fizinę negalią turintį žmogų ne kaip pašnekovą, o kaip renginio ar laidos vedėją. Vis dar tenka susidurti su manančiais, kad neregiai negali naudotis telefonu ar kompiuteriu, nes nemato (nors yra specialios programėlės neregiams), klysta manydami, kad jie vieni negali keliauti ar pasirūpinti savimi. Stengsimės į viską žvelgti pozityviai“, – kalbėjo A. Krušinskaitė.

Pokalbio svečiai kaskart keisis, gyvos transliacijos vyks kiekvieną ketvirtadienį, 19 val. Pirmąjį pokalbį galima pamatyti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA