S. Skvernelis Vyriausybei linki ryžtingesnių žingsnių: karantinas galėtų būti laisvinamas sparčiau | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis Vyriausybei linki ryžtingesnių žingsnių: karantinas galėtų būti laisvinamas sparčiau

ELTA 2021/02/12 10:34
DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys, buvęs premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė yra pernelyg atsargi priimdama sprendimus dėl smulkiojo ir vidutinio verslo veiklos atlaisvinimų. Jis taip pat ragina valdančiuosius nesislėpti už ekspertų nugaros ir priimti ryžtingesnius sprendimus dėl karantino švelninimo.

„Tai yra tikrai nedrąsūs žingsniai. Dar dagiau – kalbant apie smulkųjį verslą, kur yra paslaugos teikėjas ir vienas klientas, laikomasi visų saugumo reikalavimų, jo nebuvo jokios prasmės uždarinėti, kaip ir kai kurių kitų ribojimų įvesti. Tai visgi labai stipriai paveikė pagrindinę mūsų (verslo – ELTA) dalį, smulkų ir vidutinį verslą“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė jis.

„Bet vis tik tai yra žingsnis į priekį. Manau, kad tas žingsnis yra per atsargus, bet suprantu ir Vyriausybę, kadangi iš tiesų yra pavyzdžių, (…) kai valstybės, kurios ir antrą karantiną turėjo, jį atlaisvinusios susidūrė ir su trečia COVID-19 banga“, – pridūrė buvęs premjeras.

S. Skvernelis pažymėjo, kad dėl besikeičiančios epidemiologinės situacijos bei vakcinų tam tikri sektoriai galėtų būti laisvinami sparčiau.

„Tačiau yra vienas esminis dalykas nuo ankstesnių laikotarpių, t .y. kad jau yra vakcina. Tai labai svarbu. Aišku, kiekiai yra maži, nepakankami. Tačiau dalis žmonių jau persirgo, turi imunitetą, dalis pasiskiepiję, ir atskiri sektoriai turi būti pradėti atlaisvinti“, – tikino jis.

Kaip teigė S. Skvernelis, „tiesiog norisi palinkėti drąsesnių, ryžtingesnių žingsnių ir ne vien pasislėpti už ekspertų nugaros“.

„Nes visgi tai yra politiniai sprendimai. Ekspertai teikia nuomonę, jų yra įvairiausių, (…) tačiau sprendimą turi priimti Ministrų Kabinetas, kolektyviai, ir ta atsakomybė yra tik jų“, – sakė jis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vyriausybė trečiadienį leido atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms. Vyriausybės nutarimas įsigalios nuo vasario 15 dienos, pirmadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA