Naujai atgimę „Taubūčiai“ pritraukia vis daugiau gyventojų ir verslo dėmesio | Kas vyksta Kaune

Naujai atgimę „Taubūčiai“ pritraukia vis daugiau gyventojų ir verslo dėmesio

Organizatorių nuotr.

Jau daugiau nei 35 metus Šilainių mikrorajone, Jotvingių gatvėje veikiantis „Taubūčių“ prekybos centras puikiai žinomas ne tik Šilainių, bet ir viso Kauno ar net kitų miestų gyventojams. Per ilgus veiklos dešimtmečius prekybos ir paslaugų teikimo vieta virto tarsi rajono paveldu – skirtingų kartų Šilainių gyventojų pamėgta apsipirkimo vieta. Tiesa, kaip ir daugumos kitų senųjų Kauno prekybos centrų atveju, dėl prastėjančios patalpų būklės, laikui bėgant „Taubūčiai“ susidūrė su rimtais konkurenciniais iššūkiais.

Visgi, žingsnis po žingsnio vis atsinaujinant Kaunui, pokyčiai neaplenkė ir „Taubūčių“, kurie praėjusiais metais, naujosios vadovybės dėka buvo kardinaliai atnaujinti. Šiandien prekybos centras sugrįžo ne tik į vietos gyventojų, bet ir į verslo akiratį.

„Prekybos centras „Taubūčiai“ ilgus metus buvo tarsi nostalgiją keliantis Šilainių paveldas. Visgi, metai bėga ir norint išlikti rinkoje, pokyčiai yra būtini. Dėl šios priežasties, kartu su šio projekto autoriaus Manto Bertauskio studijos architektų komanda ėmėme rengti rekonstrukcijos projektą, kurio tikslas – iš pagrindų atgaivinti šią Šilainiams tokią svarbią vietą.

Seną, sovietinės architektūros betoninį fasadą pakeitė modernus ir patrauklus stiklinis eksterjeras, o pavasarį planuojame ir lauko teritorijos apželdinimą. Labai smagu, jog kardinaliai atsinaujinę „Taubūčiai“ šiandien sulaukia daug teigiamų tiek gyventojų, tiek verslo atsiliepimų“, – džiaugiasi UAB „Taubūčiai“ vadovas Vytautas Petraitis.

Vadovo teigimu, požiūris į senąjį prekybos centrą pasikeitė vos jam atvėrus duris po rekonstrukcijos.

„Nuo pat pirmųjų atnaujinto prekybos centro darbo dienų pajautėme didelį šalyje žinomus prekės ženklus atstovaujančių įmonių dėmesį. Dėl didelio pravažiuojančių automobilių bei viešojo transporto srauto, „Taubūčių“ vieta visada buvo patraukli patalpų ieškantiems verslams, o kruopščiai atnaujinus ir patį pastatą, prekybos centras tapo optimaliu sprendimu įvairioms prekybos bei paslaugų veikloms“, – sako V. Petraitis.

Vienas seniausių prekybos centrų mieste

„Taubūčiai“ istoriškai išsiskiria ir tuo, jog tai buvo vienas pirmųjų prekybos centrų Kaune, kuriame buvo siūlomos komercinių patalpų nuomos paslaugos. Šiandien čia nuomojama virš 3700 kv. metrų plotas, suskirstytas į atskiras patalpas, siekiančias nuo 15 iki 1000 kvadratinių metrų. Pačių nuomininkų teigimu, „Taubūčių“ patrauklumą lemia ne tik strategiškai patogi vieta, bet ir patalpų išdėstymas bei jų vidinė infrastruktūra ir patogumai.

„Į kiekvieno nuomininko poreikius žiūrime lanksčiai ir galime prisitaikyti prie jų vykdomos veiklos. Rūpinamės nuomininkų gerove ir stengiamės, kad tiek darbuotojai, tiek klientai mūsų prekybos centre jaustųsi jaukiai ir patogiai“, – teigia vadovas.

Šiandien kardinaliai atsinaujinusiuose „Taubūčiuose“ veikia maisto parduotuvė, vaistinė, kepyklėlė, kavinė, rūbų, grožio prekių ir mobiliųjų įrenginių parduotuvės. Taip pat, reklamos gamybos, siuvimo, kineziterapijos, grožio salono, soliariumo ir kitas paslaugas teikiančios įmonės. Prekybos centro vadovo teigimu, labai greitai Šilainių ir kitų miesto gyventojų pamėgtame prekybos centre duris atvers ir gardžių wok bei sushi patiekalų restoranai bei saldžius gardėsius siūlysianti desertinė.

„Džiaugiamės, jog nuo atsinaujinimo praėjus trumpam laiko tarpui, „Taubūčiuose“ laisvų patalpų nuomai – vos kelios. Tai įrodo, jog net ir didžiausius sentimentus mums keliančios vietos gali sklandžiai atgimti naujam gyvenimo etapui“, – sako UAB „Taubūčiai“ vadovas.

Ieškantys naujų patalpų savo prekybos ar paslaugų verslui dar gali įsikurti atsinaujinusiame prekybos centre. Nuomos kainos priklauso nuo konkrečios patalpų vietos prekybos centro viduje bei jų dydžio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA