Lietuva vieno ieškomiausių Europos bėglių nuteisti negalės | Kas vyksta Kaune

Lietuva vieno ieškomiausių Europos bėglių nuteisti negalės

BNS 2021/02/07 16:04
Europolo, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Rusija išdavė Ispanijai vieną Lietuvos pilietį, ieškomą dėl nužudymo, šeštadienį pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Volk. Kauniečio Egidijaus Sabulio nužudymu įtariamas Denas Vaitkevičius su bendrais spruko į Ispaniją, bet didelių problemų prisivirė ir ten, o po to mėgino pasislėpti Rusijoje.

„Šiandien, lydint Interpolo biuro Rusijoje ir Rusijos FSIN (Federalinės bausmių vykdymo tarnybos) darbuotojams, [Maskvos] tarptautiniame Šeremetjevo Puškino oro uoste įvyko ieškomo Lietuvos piliečio Deno Vaitkevičiaus ekstradicija“, – žurnalistams sakė I. Volk.

Pasak jos, vyras buvo sulaikytas pernai kovą Maskvos Vnukovo oro uoste, kai jis mėgino atvykti į Rusiją naudodamasis kito asmens rusišku pasu. Kitų asmens dokumentų vyras neturėjo.

Rusijos tarnybos gavo informacijos, kad šis asmuo yra Lietuvos pilietis ir kad Lietuvos bei Ispanijos teisėsauga jo ieško dėl neteisėto laisvės atėmimo ir nužudymo, sakė VRM atstovė.

Rusijos generalinė prokuratūra leido ieškomąjį išduoti Ispanijai. Prokuratūros pranešime sakoma, kad D. Vaitkevičius buvo ieškomas Ispanijos dėl nužudymo ir mėginimo neteisėtai prekiauti narkotikais.

Kaip rodo pirminis tyrimas, 2017 metų spalį Ispanijos pietrytiniame pajūrio mieste Alikantėje D. Vaitkevičius, kilus ginčui, plaktuko ir peilio smūgiais nužudė žmogų. Be to, jis su bendrininku savo namuose laikė labai didelį kiekį kanapių.

Kvaišalus rado ir konfiskavo ispanų teisėsaugos pareigūnai, nurodė Rusijos generalinė prokuratūra. Tuo pačiu metu Alikantės teismas išdavė D. Vaitkevičiaus Europos arešto orderį, jis buvo įtrauktas į ieškomų bėglių sąrašą.

Kiek anksčiau, 2017-ųjų gegužę D. Vaitkevičius su dviem bendrininkais (savo tėvu Vaclovu ir Pauliumi Tamoševičiumi) galimai pagrobė bei nužudė į Šiaulius išvykusį kaunietį E. Sabulį. Tais pačiais metais vyresnysis Vaitkevičius buvo sulaikytas Ispanijoje, ten pat rastas P. Tamoševičiaus kūnas, o D. Vaitkevičius slapstėsi iki 2020-ųjų kovo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA