Judėjimo tarp savivaldybių ribojimo atlaisvinimas – vėlesniame etape | Kas vyksta Kaune

Judėjimo tarp savivaldybių ribojimo atlaisvinimas – vėlesniame etape

ELTA 2021/02/05 16:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad apie judėjimo tarp savivaldybių atlaisvinimą šiuo metu intensyviai nediskutuojama. Premjerės teigimu, Vyriausybėje nėra aptariamas klausimas ir dėl „Sputnik V“ vakcinos įsigijimo.

„Kol kas apie judėjimo atlaisvinimą labai intensyviai nediskutuojame ir tam yra kelios priežastys: tiek ir bendra epidemiologinė situacija, kuri vis dar nėra tobula, ir tai, kad bandome su atskiromis savivaldybėmis, kuriose epidemiologinė situacija yra gerokai geresnė negu Lietuvos vidurkis ir gerėja, (susitarti – ELTA) dėl galimo atskiro režimo, kad tų savivaldybių viduje atlaisvinimų galėtų būti padaryta ir daugiau negu nacionaliniu mastu. Žinoma, mainais savivaldybėms įsipareigojant situaciją atidžiai kontroliuoti, testuoti, izoliuoti, nustatyti židinius ir taikyti kitas kontrolės priemones“, – spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

„Kol kas sprendimai tuo klausimu nėra priimti, diskusijos vyksta. Jei pavyks tą schemą sudėlioti, tokiu atveju judėjimo apribojimų laisvinimas dargi reikštų ir papildomą riziką. (…) Principas turėtų išlikti kol kas bendras ir apie suvaržymų sumažinimą judėti turbūt mes jau kalbėsime kažkokiame vėlesniame etape“, – sakė premjerė.

Policija tikrina vairuotojus

„Sputnik V“ vakcinos Lietuva nepirks

I. Šimonytė teigia, kad Lietuva neplanuoja įsigyti rusiškos vakcinos „Sputnik V“, nes jos nėra patvirtinusi Europos vaistų agentūra.

„Ne, neplanuojame, nes ši vakcina nėra registruota jokioje Europos Sąjungos šalyje ir EMA (Europos vaistų agentūra – ELTA) tikrai nėra vertinusi jos“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Žurnalistams patikslinus, kad ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis reiškia viltį, jog Europos vaistų agentūra rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ patvirtins, ir paklausus, ar Lietuva tokiu atveju įsigtų šią vakciną, I. Šimonytė akcentavo, kad nenori vadovautis prielaidomis.

„Atsiprašau, bet negaliu vadovautis prielaidomis, todėl, kad EMA sprendžia dėl to, kokia vakcina turi būti patvirtinta, o ne ponas Borrelis. Ir daugiau komentarų negu pasakiau šia tema nebus, nes tikrai „Sputnikas“ nėra ta vakcina, kurią mes esame į traukę į savo vakcinavimo portfelį“, – sakė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad ES diplomatijos vadovas J. Borrellis bendroje spaudos konferencijoje su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu penktadienį pareiškė viltį, kad Europos vaistų agentūra rekomenduos patvirtinti vakciną ir ES. S. Lavrovas pabrėžė, kad jo šalis nori glaudaus bendradarbiavimo su ES ir JAV gaminant vakciną.

Jis taip pat „Sputnik V“ vakciną pavadino „gera žinia žmonijai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA