V. Pranckietis kaltinamas rinkėjų klaidinimu – VRK pradėjo tyrimą | Kas vyksta Kaune

V. Pranckietis kaltinamas rinkėjų klaidinimu – VRK pradėjo tyrimą

BNS 2021/02/02 19:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tiria, ar Viktoras Pranckietis, praėjusiais metais dalyvaudamas Seimo rinkimuose, neklaidino rinkėjų prisistatydamas profesoriumi, pranešė lrytas.tv. Anot jos, tyrimas pradėtas gavus skundą.

Lrytas.tv teigimu, V. Pranckietis profesoriaus pareigas Žemės ūkio akademijoje ėjo tik pustrečio mėnesio prieš 2016 metais vykusius Seimo rinkimus. Politikas tvirtina, kad jis profesoriaus vardą gavo penkeriems metams, tačiau Žemės ūkio akademija nurodė, kad jis profesoriavo tik iki tapimo Seimo nariu.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad tyrimas yra pradėtas.

„Aiškinamės aplinkybes, ar politinėje reklamoje nurodoma informacija šiuo atveju yra teisinga, ar ne, kadangi iš universiteto atstovų yra gauta informacija, kad asmuo tam tikro statuso kaip ir neturi“, – lrytas.tv teigė L. Matjošaitytė.

Buvęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis pernai parlamento rinkimuose dalyvavo su Liberalų sąjūdžiu ir laimėjo mandatą Raudondvario vienmandatėje apygardoje. 2016 metais į Seimą politikas pateko kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, tačiau 2019 metais paliko „valstiečius“, kai šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pareikalavo jo atsistatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA