Būrėjos pinklės apsuko galvas: vietoj pažadėtos sėkmės ir laimės – išviliota 57 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Būrėjos pinklės apsuko galvas: vietoj pažadėtos sėkmės ir laimės – išviliota 57 tūkst. eurų

Asociatyvi / DELFI / G .Žaltauskaitės nuotr.

Dideles pinigų sumas iš patiklių moterų išviliojusi moteris praėjusią savaitę, sausio 28 d., buvo sulaikyta Kauno apskrities policijos kriminalistų. Per kelis mėnesius, apgaulės būdu, įtariamajai pavyko pasisavinti apie 57 000 eurų.

Praėjusių metų pabaigoje, gruodžio mėnesį, į policijos pareigūnus kreipėsi dvi moterys, kurios suprato esančios apgautos, po to, kai nepavyko susigrąžinti savo pinigų, kuriuos buvo patikėjusios būrėja prisistačiusiai moteriai, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad patiklios moterys į apgavikės pinkles įkliuvo ieškodamos būdų į savo gyvenimą pritraukti sėkmę, laimę, sveikatą ir pinigus.

Dar 2019 m. rudenį, nesisekant verslui, 1977 metais gimusi klaipėdietė ėmėsi ieškoti pagalbos ir socialiniuose tinkluose susipažino su būrėja prisistačiusia moterimi, kuri tikino galinti pritraukti sėkmę, finansinę gerovę, stabilumą, o sėkmingus jos darbo rezultatus garantuoja 20 metų būrimo patirtis.

Už pritrauktą sėkmę versle iš moters imta reikalauti atlygio nedidelėmis sumomis, kurios laikui bėgant vis didėjo.

Iki 2020 m. pabaigos būrėjos paveikta moteris įvairiomis sumomis pervesdavo pinigus į nurodytą sąskaitą, taip pat atiduodavo ir grynuosius, kuriuos, kaip buvo patikinta, būrėja „išvalys ir įkraus geros energijos“. Iš viso moteris būrėjai atidavė apie 25 000 eurų.

Panašiomis aplinkybėmis įtariamoji apgavo ir 1978 metais gimusią vilnietę, kuri ieškodama pagalbos dėl nelaimingų santykių, prastos sveikatos ir turtinių klausimų, taip pat socialiniuose tinkluose pradėjo bendrauti su būrėja.

Iš pradžių už asmenines konsultacijas ir pagalbą jokio piniginio atlygio neprašiusi moteris palaipsniui ėmė įvardinti pinigų sumas, kurias taip pat ketinta „įkrauti gera energija“, o vėliau grąžinti. Per kelis mėnesius moteris būrėjai atidavė apie 32 000 eurų, kurie, priešingai nei buvo tikinta, sugrąžinti nebuvo.

Praėjusią savaitę, sausio 28 d., apie 11.40 val. 1970 metais gimusi tariama būrėja buvo sulaikyta Kauno r., Bubių k. Paaiškėjo, kad kaunietė praeityje jau teista už sukčiavimą stambiu mastu. Po moters apklausos bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai praėjusių metų pabaigoje, gruodžio 21 ir 28 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. (už tai įtariamajai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų) ir dėl svetimo turto pasisavinimo pagal 183 str. 1 d. (už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų).

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo skyriaus ir Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA