Per parą Lietuvoje nustatyta 860 naujų COVID-19 susirgimų (10 proc. teigiamų testų), mirė 15 žmonių | Kas vyksta Kaune

Per parą Lietuvoje nustatyta 860 naujų COVID-19 susirgimų (10 proc. teigiamų testų), mirė 15 žmonių mirė 30-99 metų žmonės

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 181 028 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 860 naujų koronaviruso atvejų, pasveiko 126 548 žmonės.

Statistikos departamento sausio 29 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 181 028, sergančių žmonių skaičius – 49 584. Pranešama, kad per vakar dieną patvirtinta 860 naujų COVID-19 susirgimų.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso mirusių asmenų skaičius – 15, vakar įregistruotos 5 COVID-19 mirtys, kurių faktinė data yra ankstesnė.

Bendras mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 2 762. Pasveikusių žmonių skaičius – 126 548.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos sausio 29 d. duomenimis, per praėjusią parą ištirti 8 364 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirta 1 911 616 ėminių.

Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuota 15 756 žmonių.

Papildyta 10.00 val.

173 pacientai reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 1582 COVID-19 pacientai, 173 iš jų – reanimacijoje, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 1043, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 109 žmonėms.

Per praėjusią parą dėl COVID-19 į ligonines paguldyti 152 pacientai.

Iš viso koronavirusinei infekcijai gydyti skirtos 2722 lovos, 278 iš jų – reanimacijos intensyvios terapijos skyriuose.

Iš 8400 gydytojų, kurių darbovietės teikia paslaugas COVID-19 liga sergantiems pacientams, šiuo metu dėl užsikrėtimo koronavirusu nedarbingi yra 102, izoliacijoje – 36.

Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 607 gydytojai. Dėl COVID-19 laikinai nedarbingi 329 iš 13 tūkst. 187 slaugytojų, izoliacijoje yra 67. Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 1060 slaugytojų.

Koronaviruso pacientų gydymas / V. Balkūno nuotr.

Mirė 30–99 metų žmonės

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 15 žmonių, jiems buvo nuo 30 iki 99-erių metų, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Iš viso praėjusią parą mirė 10 vyrų ir penkios moterys. Daugiausia mirusiųjų – šeši – priklausė 80–89 metų grupei. Penkiems mirusiesiems buvo nuo nuo 70 iki 79-erių, dviem – nuo 90 iki 99-erių metų. Vienas mirusysis priklausė 50–59 metų, o vienas – 30–39 metų grupei.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad „per praėjusią parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas padidėja apie 20–40 procentų“.

Į bendrą mirčių statistiką įtrauktos dar penkios mirtys nuo koronaviruso, kai faktinė mirties data yra ankstesnė. Tai – keturios moterys ir vienas vyras. Dviem iš jų buvo nuo 80 iki 89-erių metų, vienam – nuo 90 iki 99-erių, o dar vienam – nuo 50 iki 59-erių metų.

Papildyta 11.15 val.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią parą izoliuoti 1984 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 69 528 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruot 171 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti), rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Naujas protrūkis ketvirtadienį nustatytas Klaipėdos miesto lopšelyje-darželyje „Eglutė”, kur infekcija patvirtinta darbuotojui ir darželį lankančiam vaikui.

Taip pat naujas protrūkis vakarykštę parą registruotas į Klaipėdos jūsų uostą remonto darbams atvykusiame laive. COVID-19 liga pavirtinta dešimčiai įgulos narių, visi jie užsieniečiai. Laive atlikta dezinfekcija, visi įgulos nariai izoliuoti.

Naujas protrūkis ketvirtadienį registruotas ir Rokiškio metalo apdirbimo įmonėje. Nustatyti trys COVID-19 ligos atvejai darbuotojams. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Vakar registruota 11 koronavirusinės infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiu Vilniaus miesto nakvynės namų padalinyje Vilkpėdės gatvėje. Atvejai nustatyti NVSC Vilniaus departamento specialistams organizavus profilaktinį gyventojų ištyrimą.

Medikai COVID-19 skyriuje/ V. Balkūno nuotr.

Taip pat, įvertinus situaciją, NVSC Vilniaus departamento iniciatyva organizuotas Vilniaus miesto nakvynės namų padalinyje Lenkų gatvėje gyventojų profilaktinis ištyrimas dėl COVID-19 ligos. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Vilkaviškio ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, Kretingos rajono Padvarių socialinės globos namuose, Šilutės rajono Macikų socialinės globos namuose, Telšių rajono senelių globos namų Gedrimų skyriuje, Rokiškio rajono Skemų socialinės globos namuose, Ukmergės Jasiuliškių socialinės globos namuose.

Taip pat vakarykštę parą patvirtinti atvejai susiję su protrūkiais baldų gamybos įmonėje Klaipėdoje, Šilutės rajono baldų gamybos įmonėje, Klaipėdos laivų remonto, jūrų krovos įmonėse, Vilniaus telekomunikacijų, maisto pramonės, siuvimo, baldų gamybos įmonėse, biokuro gamybos įmonėje Varėnoje.

Be to penktadienį registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Kėdainių lopšelyje–darželyje „Puriena”, Klaipėdos miesto lopšelyje–darželyje „Giliukas”, Klaipėdos miesto lopšelyje–darželyje „Puriena”.

Savo ruožtu, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir siekiant mažinti infekcijos plitimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose, vakar NVSC Klaipėdos departamentas parengė teikimus Klaipėdos savivaldybės administracijai dėl infekcijų plitimą ribojančio režimo įvedimo trijuose Klaipėdos miesto lopšeliuose darželiuose – „Giliukas”, „Inkarėlis” ir „Pušaitė”.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 118.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA