Kauno pareigūnai išaiškino ne vieną automobilį apgadinusią jaunuolių grupę | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai išaiškino ne vieną automobilį apgadinusią jaunuolių grupę

Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai operatyviai išsiaiškino, kas užvakar, sausio 27 d., vėlų vakarą Kaišiadoryse galėjo apgadinti ne vieną automobilį.

Sausio 27 d. apie 23.45 val. Kaišiadoryse, J. Basanavičiaus g. ir Gedimino g., elgiantis įžūliai, demonstruojant nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, tyčia buvo nuniokoti aštuoni automobiliai („Nissan Note“, „Toyota Verso“, „Kia Sephia“, „Opel Zafira Tourer“, „Toyota Corolla“, „BMW“, „Audi“, „Toyota Auris“), apgadinant jų dureles, sparnus, veidrodėlius, išdaužiant stiklą. Birutės g. buvo išdaužtos daugiabučio stiklinės durys. Automobilių savininkams padaryta žala siekia nuo beveik 230 iki 1500 eurų kiekvienam.

Pareigūnai vakar, sausio 28 d., vykdė sulaikymus, kurių metu sulaikė tris Kaišiadorių rajono gyventojus, įtariamus nusikalstamos veikos padarymu: merginą (gim. 2001), anksčiau teistą už viešosios tvarkos pažeidimus, vaikiną (gim. 2001), taip pat ne kartą pakliuvusį į teisėsaugos akiratį už įvairias nusikalstamas veikas, ir anksčiau neteistą nepilnametį (gim. 2003).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str., dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Taip pat asmenų atžvilgiu pradėtos teisenos dėl karantino reikalavimų pažeidimo: būriavimosi daugiau negu du asmenys ir bendravimo daugiau negu vienas namų ūkis, kadangi sulaikymų metu rasti 3–4 asmenys iš skirtingų šeimos ūkių.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA