Nuo uždaryto prekybos centro stogo kasamas sniegas: baiminamasi, kad neįgriūtų | Kas vyksta Kaune

Nuo uždaryto prekybos centro stogo kasamas sniegas: baiminamasi, kad neįgriūtų

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Trečiadienį dėl ant stogo susikaupusio sniego staiga uždarius prekybos centrą „Molas“, šiandien į darbą kibo sniego kasėjų brigada. Tiesa, popiet buvo nuvalyta tik nedidelė stogo dalis – centro valdytoja patvirtino, kad rytoj parduotuvės dar tikrai nedirbs.

Vakar uždarius „Molą“, kauniečiai apie prekybos centro darbo laiką nenustojo klausinėti ir ketvirtadienį. Viena moteris teiravosi kada parduotuvės vėl veiks dėl prekių atsiėmimo, skaitytoja teigė neprisiskambinanti informaciniu telefonu.

Prieš 15 val. „Kas vyksta Kaune“ netgi pasiekė žinia, kad įgriuvo prekybos centro stogas. Nuvykę į vietą, portalo žurnalistai jokių minėto incidento pėdsakų neaptiko, tačiau ant stogo plušėjo būrelis žmonių.

Pietinėje dalyje matyti septyni darbininkai, kurie kastuvus tiek pat naudojo sniegui versti, kiek ir atokvėpio akimirką prisėsti. Darbas nelengvas, mat dėl šaltuko sniegas kietėja, o jo sluoksnis iš pažiūros gana storas.

Kauno „Molo“ valdytoja Indrė Januševičiūtė „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį nurodė, kad prekybos centras rytoj dar tikrai neveiks. Stogo valymas sudėtingas, viskas atliekama rankiniu būdu.

I. Januševičiūtė sakė šiandien ant stogo dirbant 20 žmonių, o rytoj esą turėtų plušėti maždaug 40. Apie laikinai dėl techninių kliūčių nutrauką veiklą ketvirtadienį paskelbta „Molo“ „Facebook“ puslapyje – tiesa, žinutė paviešinta tik 13 val.

Informacija apie uždarytą prekybos centrą portalą pasiekė trečiadienio pavakarę. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, pirmoje dienos pusėje „Molas“ dar dirbo, tačiau apie 18 val. kauniečiai į vidų jau neįėjo.

„Su didele atsarga įvertinę dėl drėgno sniego susidariusias apkrovas, tenkančias pastato stogo konstrukcijai, ir nenorėdami sukelti bent menkiausios rizikos prekybos centro lankytojų ir darbuotojų saugumui, organizuojame sniego valymo darbus“, – vakar teigė I. Januševičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA