Kaune užfiksuoti ekstremalūs sniego kasimo darbai: kartoti nerekomenduojama | Kas vyksta Kaune

Kaune užfiksuoti ekstremalūs sniego kasimo darbai: kartoti nerekomenduojama

Balti sniego patalai ne tik džiugina akį, bet ir verčia sunerimti dėl gyventojų bei jų turto saugumo. Draudikai neretai ragina žmones nepalikti sniego dangos ant statinių, kad ši nepakenktų statinio konstrukcijai. Daugiabučio stogo stiprumu susirūpinusį kaunietį pavyko užfiksuoti ir „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui, tiesa, taip ekstremaliai stogo valyti nevertėtų.

„Štai taip namo gyventojas valo stogą Savanorių prospekto ir Zanavykų gatvės sankirtoje, be apsaugų, ant pačio krašto, ant sniego…“, – įamžintą vaizdą apibūdino skaitytojas.

Namo saugumu pasirūpinti išties būtina, bet tai daroma tikrai ne tokiomis ekstremaliomis sąlygomis. Stogų valymo darbus atlieka aukštalipiai, pasirūpinę visa reikiama darbo sauga, įrankiais ir technika.

Sniego valymas nuo bet kokio pastato stogo paprastai reikalauja daug laiko ir fizinių pastangų. Specialistai pastebi, kad žmonėms nereikėtų skubėti patiems ropštis ant namo viršaus. Jei yra galimybė, pagalbos reikia kreiptis į specializuotas įmones. Verta paminėti, kad gyventojų turto saugumu taip pat turi pasirūpinti ir namus administruojančios įmonės.

Specialistai primena, kad siekiant išvengti skaudžių ir brangiai kainuojančių nelaimių, būtina iš anksto pašalinti susikaupusį storą sniego sluoksnį nuo stogų, stoginių, pavėsinių, sandėliukų, paviljonų, nes padidėjusių apkrovų gali neatlaikyti ypač senesnių pastatų konstrukcijos ir įvykti griūtys.

Nuo stogų pradėję slinkti sniego klodai gali užkristi ant automobilių ir žmonių taip pat nuvalius sniegą nuo stogo, nebe susidarys varvekliai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad trečiadienio vakarą dėl sniego sukeltos ekstremalios situacijos laikinai uždarytas ir prekybos centras „Molas“ – baiminamasi stogo griūties.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA