Kaune sniego skulptūrų banga – kas nulipdys didesnę, o kas įdomesnę | Kas vyksta Kaune

Kaune sniego skulptūrų banga – kas nulipdys didesnę, o kas įdomesnę

Skaitytojų nuotr.

Kelis metus gausiu sniegu nesidžiaugę kauniečiai pastarosiomis dienomis vis dažniau išlaisvina meno gyslelę, o namų kiemuose ir parkuose išdygsta įspūdingos sniego skulptūros. Praeivių akis džiugina ne tik tradiciniai seniai besmegeniai, Kaune galima sutikti ir krokodilų, ir meškų.

Trečiadienio vakarą portalui „Kas vyksta Kaune“ paprašius kauniečių parodyti savo sniego šedevrus – redakciją užplūdo kalnai nuotraukų, visgi į galeriją nugulė tik kelios dešimtys sniego projektų, o daugiau nuotraukų galite rasti čia.

Kaip jau rašyta, vos tik iškritus sniegui, Draugystės parke užvirė namukų bumas, čia įrengtas visas eskimų žiemos būstų – iglu – miestelis. Norintys prisijungti į naujo kvartalo statybas vis dar laukiami.

Tuo tarpu privačių namų ir daugiabučių kiemuose – tikras zoologijos sodas, čia kauniečiai nulipdė liūtą, lapę, pandą, arklį ir net aštuonkojį, taip pat netrūksta ir animacinių filmų herojų. Kaip matyti iš kauniečių atsiųstų nuotraukų, įdomesnei skulptūrai pasitelkiamos net spalvos ar namų apyvokos daiktai.

Tiesa, tokį džiaugsmą sniegas kelia ne visiems, dėl sudėtingų eismo sąlygų kelias dienas Kaune vairuotojai klimpo pusnyse, kiti turėjo problemų užkylant į statesnes miesto įkalnes. Visgi čia ir vėl pasireiškė miestiečių pilietiškumas, kuomet į pagalbą vilkikams kauniečiai skubėjo net su savo visureigiais. Sniego gausa nesidžiaugė ir be elektros likę gyventojai, o dėl elektros stulpų griūties labiausiai nukentėjo panemunškiai.

Visgi, nors panašius sniego kalnus miestiečiai mena tik prieš 10 ar 15 metų, Hidrometeorologijos tarnybos specialistai sako, kad visoje Lietuvoje vyravęs stiprus snygis nepasiekė nei stichinių, nei katastrofinių rodiklių – tai įprasta žiema.

Rekordinis snygis baigėsi

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiandien didžiojoje šalies dalyje orus lems tarp dviejų žemo slėgio centrų nutysęs aukštesnio slėgio laukas. Vis tik prie vakarinių šalies rajonų prisišlies žemesnio slėgio centras, kuris čia atneš kritulius.

Ketvirtadienį šalyje vyraus sniegas, tačiau kai kur galima šlapdriba ar silpna lijundra. Viena kita snaigė gali pasirodyti ir kai kur šalies rytuose. Vis tik diena bus gražesnė, vietomis sulauksime ir pragiedrulių. Kaune įdienojus termometrų stulpeliai rodys 1-2 laipsniai šalčio.

Penktadienį sniego vėl sulauksime daugelyje rajonų. Naktį kiek gausiau pasnigs šalies pietvakariuose, o dieną jau visur vyraus nedidelis sniegas. Vėjas bus visai nestiprus, nepustys net ir puraus sniegelio. Naktį pašals vėl kiek daugiau, temperatūra paryčiais pažemės iki 4-9, vietomis ir 13 laipsnių šalčio. Dieną neigiama ji išliks visoje šalyje ir pasiskirstys tarp 0-5 laipsnių šalčio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA