Kartu su karantinu iki kovo siūloma pratęsti ir judėjimo ribojimus | Kas vyksta Kaune

Kartu su karantinu iki kovo siūloma pratęsti ir judėjimo ribojimus

DELFI, Kas vyksta Kaune, 2021/01/27 10:42
Asociatyvi / R. Tenio nutr.

Vyriausybė trečiadienį turės apsispręsti ne tik dėl karantino pratęsimo iki pat pavasario. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ministrų kabinetui siūlys judėjimo ribojimus pratęsti tam pačiam terminui, kaip ir karantiną – iki vasario 28 dienos.

Karantino pakeitimo projekte rašoma, kad „vadovaujantis Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo 21 straipsnio 3 dalimi, siūloma pratęsti karantino režimo trukmę visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje dar vienam mėnesiui iki 2021 m. vasario 28 d. 24:00 valandos“.

Dokumente aiškinama, kad griežtos karantino sąlygos veikia, sergamumas yra sumažėjęs, bet per savaitę registruojamų naujų skaičius vis dar ženkliai didelis.

„Užkrečiamųjų ligų, galinčių išplisti ir kelti grėsmę, stebėsenos ir kontrolės informacinės sistemos (ULSKIS) duomenimis per 14 dienų nuo 2021 m. sausio 12 d. iki sausio 25 d. užregistruota 14415 COVID–19 ligos (koronaviruso infekcijos) atvejų (14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų – 515,6 atvejų).

Atvejų skaičius Lietuvoje mažėja, bet mažėjimo tempas, palyginus su ankstesnėmis savaitėmis yra sulėtėjęs. Taip pat daugėja savivaldybių, kuriose registruojami nedideli susirgimų skaičiai, kai 7 d. vidurkis per dieną yra 10 arba mažiau (tokių savivaldybių prieš savaitę buvo 29, šios dienos duomenimis 39)“, – rašome dokumente.

Kitų pakeitimų dokumente kol kas nėra numatyta. Dėl šių pokyčių ministrų kabinetas turės apsispręsti Vyriausybės posėdyje trečiadienį.

Primename, kad pirmadienį po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos skelbta, kad pirmųjų atlaisvinimų galima tikėtis nuo vasario vidurio, jeigu mažės užsikrėtimų COVID–19. Tačiau SAM ruošia ir labai detalų karantino atlaisvinimų planą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA