Žiema Kauną padengė seniai matytu storu sniego sluoksniu | Kas vyksta Kaune

Žiema Kauną padengė seniai matytu storu sniego sluoksniu

Stiprus snygis mieste / R. Tenio nuotr.

Vakar paminėjus pusiaužiemio šventę, o sniegui vos tik pradėjus tirpti, ne vienas kaunietis paslapčia jau pradėjo laukti pavasario. Visgi Kauną užklupęs stiprus snygis, panašu, tęsis ir toliau, o irtis per baltus sniego takus taps įprasta iki mėnesio galo.

Apie save ir vėl priminusi žiema antradienį ne vieną pėsčiąjį privertė bristi per sniego pusnis, vairuotojus stovėti spūstyse. Kelininkai vis garsiau kalba apie itin sudėtingas eismo sąlygas, o sinoptikai praneša apie laukiantį net -18 šaltį.

Medžiai neatlaiko storo sniego sluoksnio

Į Lietuvą antradienio naktį atslinkus stipriam snygiui ugniagesiai jau daugiau kaip 40 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, iki vidurnakčio gauti keturi pranešimai, po vidurnakčio – dar 37. Be to, dar apie dešimtyje vietų ugniagesiai dirba šiuo metu ir jie į šią statistiką kol kas neįtraukti.

„Jeigu naktį tai buvo Druskininkų, Alytaus, Birštono (savivaldybėse), pora atvejų Kaune, tai rytiniai išvažiavimai yra Vilniaus regiono: Vilniaus miestas, rajonas. Alytus, Varėna irgi išlieka“, – sakė PAGD atstovė.

Miestuose ir keliuose dalį darbų atlieka ir kitos tarnybos. Antradienį kauniečiai pranešė ir apie daugiabučio kieme, R. Kalantos gatvėje, pavojingai kabančius elektros laidus.

Lietuvoje dėl gausaus snygio elektros antradienį vidurdienį neturėjo apie 20-25 tūkst. namų ūkių. Kauno regione – apie 1,5 tūkst. vartotojų.

„Naujausiais ESO duomenimis, dėl iškritusio gausaus šlapio sniego Lietuvoje be elektros yra 20-25 tūkst. namų ūkių“, – BNS sakė ESO atstovas Paulius Kalmantas.

Jo teigimu, be elektros likusių namų ūkių daugėja, nes tebesninga.

„Jis kaupiasi ant medžių šakų, jos nuo sniego svorio lūžta, medžiai ar jų šakos krenta ant oro linijų“, – pridūrė P. Kalmantas.

Kai kur šals iki -18 laipsnių

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį numatomi krituliai, daug kur smarkus sniegas, didžiausia tikimybė rytinėje šalies pusėje. Daug kur susidarys plikledis, kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–19 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Sausio 27-os naktį sniegas, šiaurės rytinėje pusėje smarkus, daug kur pūga. Dieną snigs silpniau. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, naktį daug kur gūsiai 15–19 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Sausio 28 d. vietomis pasnigs. Vėjas naktį vakarų, 4–9 m/s, dieną silpnas. Temperatūra naktį 3–8, vietomis iki 12 laipsnių šalčio, dieną nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Sausio 29 d. vietomis pasnigs. Vėjas daugiausia šiaurinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 5–10, vietomis iki 14 laipsnių šalčio, dieną 1–6 laipsniai šalčio.

Sausio 30 d. vietomis pasnigs. Naktį kai kur rūkas. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 8–13, vietomis iki 18, pajūryje 5–7 laipsniai šalčio, dieną 2–7 laipsniai šalčio.

Detalią orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA