Vyriausybėje aptartas karantino švelninimo planas | Kas vyksta Kaune

Vyriausybėje aptartas karantino švelninimo planas transliacijos vaizdo įrašas

Pirmadienį Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje svarstytas palaipsninis karantino atlaisvinimo planas. Kaip prieš tai nurodė vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Lina Laurinaitytė-Grigienė, pristatyta epidemiologinės situacijos apžvalga ir aptartas etapinis karantino atlaisvinimo planas. Portale „Kas vyksta Kaune“ kviečiame tiesiogiai stebėti žiniasklaidai teikiamus komentarus.

Praėjusią savaitę po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atkreipė dėmesį, kad būtina iš anksto parengti galimų būsimų karantino atlaisvinimų strategiją, atsižvelgiant į planuojamą profilaktinį testavimą bei gyventojų vakcinavimą.

„Šiuo metu turime gerėjančią situaciją, tačiau suprantame, kad šiuos skaičius pasiekėme laikydamiesi griežtų ribojimų. Esame dėkingi žmonėms, kad jie laikėsi reikalavimų, o dabar artėjame prie to laiko, kai galime svarstyti apie preliminarius ribojimų atlaisvinimus“, – tuomet sakė A. Bilotaitė.

Karantinas Lietuvoje paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir pratęstas iki sausio 31-osios.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA