Per pastarąją savaitę Kauno apskrityje sergamumas gripu sumažėjo | Kas vyksta Kaune

Per pastarąją savaitę Kauno apskrityje sergamumas gripu sumažėjo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 3-iosios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 21,4 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Prienų rajone – 26,6 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę.

Kaip skelbiama NVSC pranešime, per savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 4 proc., užregistruoti 2 gripo atvejai. Vaikai sudaro 24 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 3-iąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

Sergamumo situacija Kauno apskrityje / NVSC nuotr.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra tris kartus mažesnis. Pernai 3-iąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 75,5 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 225 gripo atvejai. Vaikai sudarė 55 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA