Kauno pareigūnai iš sostinės atvykusiam „Lexus“ ekipažui buvo negailestingi | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai iš sostinės atvykusiam „Lexus“ ekipažui buvo negailestingi

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, sausio 18-24 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių. Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 406 greičio viršijimo atvejus.

Trečiadienį, sausio 20 d. apie 13.20 val. Kėdainių r., Nociūnų k., dviratį vairavo neblaivus vyras (gim. 1966 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 prom., ir už tai surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 428 str. 8 d. Už dviračio vairavimą esant neblaiviam daugiau negu 1,5 prom., gresia bauda nuo 150 iki 200 eurų.

Tą pačią dieną, sausio 20 d., apie 20.45 val. Kaune, Ateities pl., pareigūnai sustabdė automobilį „Lexus“, kurio vairuotojui buvo surašyti net keli administracinio nusižengimo protokolai. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo teisės vairuoti neturintis vyras (gim. 1997 m.), kuris, pažeidžiant karantino taisykles, nesilaikė ribojimo judėti tarp savivaldybių (atvyko iš Vilniaus savivaldybės į Kauno savivaldybę neturint tam pateisinamos priežasties).

Už karantino taisyklių pažeidimą vairuotojui ir kartu važiavusiai jo keleivei surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 45 str. 4 d. Už vairavimą neturint tam teisės vyrui surašytas protokolas pagal LR ANK 424 str. 2 d.

Taip pat paaiškėjo, kad prieš gerus metus šis vyras kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda viršijo greitį ir tuomet vairavo jau neturėdamas teisės vairuoti. Surašytas protokolas už greičio viršijimą, neturint teisės vairuoti pagal LR ANK 416 str. 2 d. ir 424 str. 2 d. Už visus administracinius pažeidimus vairuotojui gresia piniginės baudos.

Dar vienam „Lexus“ automobilio vairuotojui buvo nesėkmingas šeštadienis. Sausio 23 d. apie 22.55 val. Kaune, Technikumo g., pareigūnams įkliuvo neblaivus automobilio „Lexus“ vairuotojas (gim. 1980 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,45 prom. Pagal LR ANK 422 str. 5 d., už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ne daugiau nei 1,5 prom., gresia bauda nuo 800 iki 1100 eurų.

Savaitgalį, sausio 23-24 d., Kaune ir Kaišiadorių r., buvo vykdytos papildomos policinės priemonės, skirtos neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Sausio 23 d. Kaune buvo patikrintas 503 vairuotojų blaivumas, vienas vairuotojas buvo neblaivus (0,58 prom.), nustatyta įvairių kitų pažeidimų.

Užfiksuoti 4 pažeidimai, kai automobilyje važiavo daugiau negu 2 asmenys iš skirtingų namų ūkių, 3 vairuotojai nesegėjo saugos diržų (du iš jų už tai baudžiami pakartotinai), 2 vairuotojai vairavo neįregistruotas transporto priemones, pasitaikė ir kitų pavienių pažeidimų.

Sausio 24 d. Kaišiadorių r. buvo patikrintas 75 vairuotojų blaivumas, visi buvo blaivūs. Nustatyti 2 karantino taisyklių pažeidimai, kai buvo vykstama iš vienos savivaldybės į kitą neturint tam pateisinamos priežasties, įkliuvo ir 1 beteisis vairuotojas, taip pat vairuotojas, vairavęs neįregistruotą transporto priemonę. Viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksuota.

Praėjusią savaitę išaiškinta ir įvairių kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp kurių užfiksuota 117 atvejų, kai vairuojant buvo naudojamasi mobiliuoju telefonu.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 3 eismo dalyviai (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – 2), dar 20 sužeistų (pernai – 68). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA