Jaunimu pasitikėjęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo užtikrintą pergalę prieš svečius iš Kėdainių | Kas vyksta Kaune

Jaunimu pasitikėjęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo užtikrintą pergalę prieš svečius iš Kėdainių

BC Žalgrio "Facebook" nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 94:59 (27:10, 17:14, 30:25, 20:10) sutriuškino Kėdainių „Nevėžį–Optibet“.

Į penkis iš eilės pelnytus varžovų taškus tolimu metimu atsakė Artūras Milaknis, iš po krepšio pataikė Joffrey Lauvergne, o po antrojo A.Milaknio tritaškio žalgiriečiai pirmą kartą įgijo pranašumą – 8:7.

Tolimą metimą smeigė ir Marius Grigonis, dar kartą iš beveik tos pačios vietos iš toli taikliai atakavo A.Milaknis, du taškus pridėjo Nigelas Hayesas, o Rokas Jokubaitis surengė aštrų reidą po krepšiu – 18:10.

Iš vidutinio nuotolio pataikė Martinas Gebenas, du taškus pelnė N.Hayesas, Augustine‘as Rubitas realizavo tolimą metimą, o dėjimu kėlinuką užbaigęs M.Gebenas pratęsė komandos spurtą iki 19:0 – 27:10.

Taikliu metimu iš po krepšio antrą kėlinį pradėjo A.Rubitas, penkiais taškais iš eilės pasižymėjo R.Jokubaitis, o varžovų taškai nuo baudų metimų linijos nutraukė įspūdingą „Žalgirio“ 26 taškų be atsako spurtą – 34:12.

Penkis taškus iš eilės surinko Karolis Lukošiūnas, iš viršaus dar kartą įdėjo M.Gebenas, pirmą savo tašką Lietuvos čempionate su „Žalgirio“ marškinėliais baudos metimu pelnė Mantas Rubštavičius, o pirmą rungtynių pusę lengvu dvitaškiu uždarė R.Jokubaitis – 44:24.

Po pertraukos devynis taškus iš eilės pelnė M.Grigonis, tritaškį iš krašto pataikė P.Jankūnas, o greitoje atakoje dvitaškį pridėjo R.Jokubaitis – 58:33. Dar du taškus baudų metimais surinko M.Grigonis, penkis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, o R.Jokubaitis ir M.Gebenas pridėjo po dvitaškį – 69:44. Nelengvą tritaškį per rankas įleido K.Lukošiūnas, o kėlinio pabaigoje du baudų metimus sumetė M.Rubštavičius – 74:49.

Pirmuosius savo taškus paskutinio kėlinio pradžioje pelnė Lukas Lekavičius, iš viršaus po kartą įdėjo A.Rubitas ir M.Gebenas, o dar du sudėtingus tritaškius smeigė K.Lukošiūnas – 86:53. Greitoje atakoje du lengvus taškus pelnė N.Hayesas, dėjimais pasižymėjo M.Gebenas ir N.Hayesas, o pirmuosius savo taškus pelnė ir Paulius Murauskas – 94:59.

„Žalgiris“: K.Lukošiūnas 14, M.Grigonis 14, R.Jokubaitis 13 (7 rez. perd.), M.Gebenas 12 (15 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Milaknis 9, N.Hayesas 8, J.Lauvergne 7 (4 rez. perd.), A.Rubitas 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 3 (5 atk. kam.), M.Rubštavičius 3, L.Lekavičius 2 (6 rez. perd.), P.Murauskas 2.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA