Sinoptikai: po rekordinių šalčių užplūs šiluma | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: po rekordinių šalčių užplūs šiluma

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio dieną šalies orus lems aukštesnio slėgio lauko pakraštys. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais ir saulė pasirodys. Kai kur silpnai pasnyguriuos. Pūs pietų, pietryčių vėjas, bet daug kur jis bus nestiprus, tik vakariniame šalies pakraštyje jis pamažu stiprės.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, temperatūra įdienojus svyruos nuo 8 iki 12 laipsnių šalčio, tačiau rytiniuose rajonuose vietomis laikysis 13–15 laipsnių šaltukas, o vakariniuose rajonuose šaltis kai kur atlėgs iki 6–7 laipsnių.

Trečiadienio naktį iš vakarų artės Atlanto ciklonas ir jo atmosferos frontas. Pradedant vakariniais rajonais debesuotumas didės, pietvakariniuose rajonuose ims snigti. Pietryčių, pietų vėjas sustiprės iki apysmarkio, todėl vietomis pustys.

Temperatūra didesnėje šalies dalyje dar pažemės iki 13–18 laipsnių šalčio, bet į vakarinius rajonus ims plūsti šiltesnio oro masė, todėl čia daug kur temperatūra nebekris ir laikysis 6–11 laipsnių šaltukas.

Trečiadienio dieną per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas, į visą šalį ims plūsti šiluma. Diena bus debesuota, daugelyje rajonų numatomi krituliai: sniegas, pereinantis į šlapdribą, lietų. Vietomis lyjant ir šąlant formuosis lijundra, plikledis.

Temperatūra visą dieną kils, vakarėjant didesnėje šalies dalyje ji svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, tik šiaurės rytiniuose rajonuose dar laikysis 3–8 laipsnių šaltukas.

Ketvirtadienį orai toliau šils, dieną jau visoje šalyje temperatūra kils aukščiau 0 laipsnių. Naktį krituliai numatomi dar daugelyje rajonų, o dieną jie trauksis, vietomis gali pasirodyti saulė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA