Mėsos gaminiai – neatsiejama mūsų šalies gastronominio paveldo dalis. Mūsų senolių receptų knygose gausu ištobulintų mėsos sūdymo, rūkymo, vytinimo bei kepimo būdų, o visus juos vienija – natūrali skonio kilmė ir gaminimo būdas. Būtent šias vertybes į Lietuvos mėsos gamybos rinką jau kelerius metus sėkmingai sugrąžinti bando Alytaus rajone veikianti mėsinė „Dvaro mėsa“.
Prieš ketverius metus veikti pradėjusi mėsinė šiandien gali pasigirti jau trimis, gyventojų pamėgtomis firminėmis parduotuvėmis bei keliais filialais, įsikūrusiais skirtinguose šalies miestuose. Du jų nuo šiol veikia ir Kaune – Aleksote (Veiverių g. 134) ir Šilainiuose (Kuršių g. 7).
„Mūsų tikslas – pasiūlyti aukščiausios kokybės, geros sudėties ir išskirtinio skonio gaminius. Šiam tikslui pasiekti renkamės tik tuos gamybos būdus, kuriuos taikė mūsų seneliai ir senelių seneliai. Kitaip tariant, gaminiuose nėra jokių maisto priedų, o visi naudojami prieskoniai yra natūralios kilmės. Gaminius sūdome mūsų protėvių patikrintu sausuoju būdu, rūkome alksnio malkomis, vytiname ne kamerose, o natūraliai. Visą mėsą perkame tik iš patikimų Lietuvos ūkių“, – sako „Dvaro mėsa“ vadovas Edgaras Mazaliauskas.
Mėsinė išsiskiria ir asortimento įvairove. Klientams „Dvaro mėsa“ siūlo įvairaus dydžio ir tipo dešras bei dešreles, lašinius, karkas ir jų vyniotinius, šašlykus, karšto rūkymo vištieną ir daugelį kitų gaminių. Pasiūloje – tiek kiaulienos, tiek jautienos, tiek paukštienos gaminiai.
„Nors esame dar gana jauna įmonė, džiaugiamės nuolat augančiu pirkėjų srautu. Iš to sprendžiame, kad kartą paragavę mūsų gaminių, žmonės grįžta ir dar parekomenduoja juos savo draugams. Galime pasidžiaugti, kad šiandien jau turime ir savo firminius, daugiausiai populiarumo sulaukiančius produktus. Tai – ant malkų kepta karšto rūkymo višta bei ant malkų kepta karšto rūkymo šoninė. Tradicinių gamybos metodų dėka, tiek šie, tiek kiti mūsų gaminiai išsiskiria savo skoniu bei maistinėmis savybėmis“, – teigia E. Mazaliauskas.
Firminė parduotuvė – jau ir Kaune
Iki šiol „Dvaro mėsa“ veikė Alytaus rajone (Plytinės g. 1, Geistariškės) ir Vilniuje (Pavilnioniu g. 22). Žiemos pradžioje išskirtinių mėsos gaminių asortimentu garsėjanti mėsinė pravėrė firminės parduotuvės duris Kaune – Veiverių g. 134.
„Mūsų parduotuvėje klientų laukia švieži, sūdyti, rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai. Didžiąją dalį parduotuvės asortimento sudaro kiauliena, tačiau pirkėjai gali įsigyti ir jautienos ar vištienos produktų. Pastebime, kad klientus džiugina mūsų produktų išskirtinumas, jų įvairumas ir šviežumas. Atitinkamai, šiems kriterijams stengiamės ir skirti daugiausiai savo dėmesio“, – sako „Dvaro mėsa“ firminės parduotuvės vadovas Donatas Gražulis.
Erdvioje parduotuvėje, pažymėtoje „Dvaro mėsa“ iškaba, pirkėjus pasitinka keliolika skirtingų mėsinės gaminių pozicijų – nuo šviežių dešrelių iki vytintų ir karštai rūkytų gaminių. Platus parduotuvės asortimentas yra atnaujinamas du ar daugiau kartų per savaitę, taip užtikrinant, kad gaminių niekada ne truks ir jie visada bus švieži.
„Asortimente turime ir pirkėjų pamėgtų raugintų daržovių bei kokybiškų prieskonių. Artimiausioje ateityje parduotuvės lentynas papildys duonos gaminiai bei padažai. Ilgalaikis mūsų siekis – klientams siūlyti tik pačių vartotojų atrinktus, geriausius kiekvienos maisto kategorijos produktus. Šiuo metu šį siekį jau įgyvendinome mėsos skyriuje“, – sako parduotuvės vadovas.
Aleksote įsikūrusi parduotuvė, tradicinių, aukštos kokybės mėsos gaminių išsiilgusių pirkėjų laukia nuo pirmadienio iki šeštadienio. Darbo dienomis parduotuvė veikia nuo 10 iki 19 val., šeštadieniais – nuo 11 iki 18 val. Esant poreikiui, užsakymus parduotuvės komanda gali priimti ir nurodytu el. paštu. Rasti parduotuvės kontaktus ir su parduotuvės asortimentu iš arčiau susipažinti skaitytojai gali ČIA.
Pirkėjų laukia ir Šilainiuose
Tiesa, įsigyti „Dvaro mėsa“ gaminių pirkėjai gali ne tik Aleksote, bet ir Šilainiuose – naujai duris atvėrusioje parduotuvėje „VėlMėsa“, adresu Kuršių g. 7. Naujojoje parduotuvėje klientų laukia ne tik platus tradicinių mėsos gaminių asortimentas, bet ir lėtai, žemoje temperatūroje gaminti patiekalai, padažai, prieskoniai ir net grilio reikmenys.
„Didžiąją dalį mūsų parduotuvės vitrinų sudaro švieži, rūkyti, sūdyti, vytinti ar virti gaminiai, pagaminti tik iš lietuviškos, aukštos kokybės mėsos, be priedų ar konservantų, tradiciniais būdais. Taip pat pirkėjams siūlome sous-vide, lėtai, savo sultyse, žemoje temperatūroje virtų gaminių, kuriuos namuose pakanka tik pasišildyti orkaitėje.
Tokiu būdu, be jokio vargo per pusvalandį turėsite restorano lygio pietus ar vakarienę. Pavyzdžiui, jautienos žandus daržovių padaže, kiaulienos karką ar antienos šlauneles. Parduotuvėje pirkėjai gali rasti ir šaldytų, penkių rūšių jautienos steikų, kurių asortimentas artimiausiu metu bus plečiamas“, – sako „VėlMėsa“ vadovas Lukas Akulavičius.
Parduotuvėje „VėlMėsa“ pirkėjų laukia ir restoranuose skrudinimui naudojamų bulvyčių pasiūla, platus tiek užkandžiams, tiek kepimui naudojamų sūrių asortimentas, sveikatai ir grožiui naudingų linų sėmenų užkandžiai, vakuumuoti mėsos gaminiai, įvairiausi aliejai, prieskoniai, padažai bei „Pakruojo dvaro spirito varyklos“, „Česlovo vyno“, „Rinkuškių“ gėrimų produkcija, skirta derinti su mėsa ir sūriais.
Galiausiai, „VėlMėsa“ parduotuvėje klientų laukia ir „Kamado Bono“ kepsninių priedai, išskirtinė „Druskos namai“ rūkytos, gurmaniškos ir prieskoninės druskos įvairovė ir net miegančios „Sleepy Flowers“ gėlės.
„Iš viso parduotuvėje turime per 200, kruopščiai, su dideliu dėmesiu skoniui bei kokybei atrinktų produktų pozicijų. Didžiąją dalį mėsos gaminių galime supjaustyti ir vakuumuoti pagal kliento norus, o esant poreikiui – ir supakuoti kaip dovanas“, – teigia parduotuvės vadovas.
Apsipirkti parduotuvėje „VėlMėsa“ kauniečiai ir miesto svečiai gali kiekvieną savaitės dieną. Darbo dienomis – nuo 10 iki 20 val., o savaitgaliais – nuo 9 iki 19 val. Daugiau informacijos apie parduotuvės asortimentą bei specialius pasiūlymus skaitytojai gali rasti ČIA.