Vykdomi pirmojo etapo paleidimo-derinimo darbai Vičiūnų vandens gerinimo įrenginiuose: galimi laikini nepatogumai | Kas vyksta Kaune

Vykdomi pirmojo etapo paleidimo-derinimo darbai Vičiūnų vandens gerinimo įrenginiuose: galimi laikini nepatogumai

Vandens gerinimo įrenginių statybos Vičiūnų vandenvietėje / R. Tenio nuotr.

Uždarajai akcinei bendrovei „Kauno vandenys“ sėkmingai įgyvendinant geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektus, prie pabaigos artėja vienas svarbiausių projektų – Vičiūnų vandenvietės vandens gerinimo įrenginių statybos užbaigimas.

Vičiūnų vandens gerinimo įrenginių statybos buvo įtrauktos į ilgalaikius bendrovės „Kauno vandenys“ plėtros bei investicijų planus ir dalinai pabaigus I-mos technologinės linijos montavimo darbus, šių metų sausį jau atliekami daliniai įrenginių paleidimo-derinimo darbai.

Vandens gerinimo įrenginių nauda miestui ir rajonui

Šiuo projektu UAB „Kauno vandenys“ iš esmės sprendžia vandens kokybės užtikrinimo problemą ir ilgainiui vandens gerinimo įrenginių naudą pajaus iš Vičiūnuose esančių septyniolikos vandens gręžinių geriamąjį vandenį vartojantys Vaišvydavos, Vilijampolės, Lampėdžių, Veršvų, Marvelės, Aleksoto, Fredos, Naujamiesčio, Vičiūnų, Birutės, Žemųjų Šančių, Panemunės, Kazliškių, Rokų gyventojai.

Vandens gerinimo įrenginių statybos Vičiūnų vandenvietėje / „Kauno vandenys“ nuotr.

Pasak bendrovės eksploatacijos skyriaus specialistų, pradėjus veikti pirmo etapo pabaigimo vandens gerinimo įrenginiams į juos pateks apie 10 tūkst. m³/d geriamojo vandens. Iš gręžinių vanduo tekės į aeratorių, vėliau bus filtruojamas kvarciniu smėliu ir nutekės į surinkimo sistemą – rezervuarus, iš kurių siurblių pagalba per antro kėlimo siurblines bus tiekiamas vartotojams.

Specialistų teigimu, toks procesas palengva leis mažinti vandenyje esančių natūralių gamtos medžiagų – mangano ir geležies kiekį, dėl ko tinkluose mažės drumstumas ir vandens kokybė palaipsniui gerės.

Vičiūnų vandens gerinimo įrenginių statybos vertė – daugiau kaip 6 mln. eurų. Darbus bendrovė „Kauno vandenys“ finansuoja savo lėšomis.

Galimi laikini nepatogumai

Dėl pirmo etapo VGĮ paleidimo-derinimo darbų galimas laikinas vandens drumstumas – tikimasi vartotojų kantrybės ir supratingumo.

Pasak bendrovės specialistų, vykdant vandens gerinimo įrenginių paleidimo-derinimo darbus, gali pasikeisti vandens tekėjimo kryptis ar slėgis, kas gali sukelti laikinų nepatogumų. Nuo 2021 m. sausio 20 d. iki 31 d., galimas vandens drumstumas Panemunės, Šančių, Centro, Senamiesčio, Vaišvydavos, Rokų, Aleksoto rajonuose, o vandens slėgio svyravimai galimi Panemunėje, Šančiuose, Centre, Aleksote ir Vilijampolėje.

Bendrovė „Kauno vandenys“ dėkoja gyventojams už supratingumą ir atsiprašo už galimus nepatogumus.

Klientų aptarnavimo tel. nr. 8 800 20 000. Avarinės tarnybos tel. nr. (8 37) 31 35 92.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA