„CityBee“ skrydis į griovį – automobilyje nebuvo nei vieno blaivaus asmens | Kas vyksta Kaune

„CityBee“ skrydis į griovį – automobilyje nebuvo nei vieno blaivaus asmens papildyta „CityBee“ komentaru

D. Ryženino nuotr.

Šeštadienio vakarą Seniavos plente į griovį įvažiavo „CityBee“ nuomotu automobiliu važiavę jaunuoliai. Anot skaitytojo, iš vieno automobilio išlipo 6 jaunuoliai, visai laimei, visi liko sveiki. Deja, atvykus pareigūnams, nustatyta, kad visi jaunuoliai vartojo alkoholį, įskaitant ir vairuotoją.

Kaip pranešė Kauno askrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, šeštadienį, 21.13 val. buvo įregistruotas įvykis, kad Seniavos plente, ties 81 namu, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis. Kaip pranešė pravažiuojantys asmenys, automobilis apklijuotas „CityBee“ lipdukais.

Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, rastas „Toyota Corolla“ automobilis griovyje. Šalia automobilio buvo ir jaunuoliai, kurie važiavo minėtu automobiliu. Visiems jaunuoliams patikrintas blaivumas. Blaivių asmenų nenustatyta.

Išsiaiškinus vairuotoją, jis pirmuoju patikrinimu įpūtė 1,52 promilės, o antrojo patikrinimo metu įpūtė 1,57 promilės. 1999 metų gimimo jaunuoliui už sunkų girtumo laipsnį gresia baudžiamoji atsakomybė.

Automobilis perduotas „Citybee“ atstovams. Įvykio vietoje medikų pagalbos neprireikė.

Dėl įvykio pradėta administracinė teisėna. Galimai jaunuoliams taip pat bus skirta bauda už karantino taisyklių nesilaikymą, jei paaiškės, kad jaunuoliai nėra iš to pačio šeimos ūkio.

Papildyta sausio 18 dieną 15.50 val.

Vairuotojui baudą skyrė ir „CityBee“. „Atsižvelgiant į visas aplinkybes, belieka tik pasidžiaugti, kad niekas iš į minimą eismo įvykį patekusių žmonių stipriai nenukentėjo. Gaila, bet tai yra vienintelis teigiamas aspektas šį kartą. Ypač tam vairuotojui, kuris nusprendė, kad gali vairuoti ir būdamas neblaivus.

Jis dar savaitgalį visam laikui neteko teisės naudotis „CityBee“ paslaugomis. Be to, jam skyrėme 2 000 Eur baudą, numatytą mūsų įmonės paslaugų teikimo sutartyje, su kuria susipažįsta visi, pradedantys naudotis „CityBee“ mobilumo paslaugomis“, – eismo įvykio aplinkybes komentavo Svajūnas Aliukonis, „CityBee“ verslo operacijų vadovas.

Visa turima informacija apie eismo įvykį, pasak S. Aliukonio, perduota pareigūnams.

„Norime pabrėžti, kad alkoholis ar kiti svaigalai buvo ir yra nesuderinami su „CityBee“ vertybėmis. Mes nuolatos tai komunikuojame tiek savo klientams, tiek ir visuomenei. Norėdami tai dar labiau pabrėžti, prieš metus drastiškai padidinome baudas už vairavimą apsvaigus.

Tiesą pasakius, mūsų taisyklės yra griežtesnės nei Lietuvos įstatymai, nes visiems klientams taikome 0,0 promilių taisyklę. O jei ji sulaužoma, asmuo visam gyvenimui netenka teisės naudotis „CityBee“ paslaugomis ir gauna piniginę baudą. Kaip žinia, Lietuvos įstatymai numato leistiną 0,4 promilių ribą“, – dėstė „CityBee“ verslo operacijų vadovas.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA