Nufilmavo ekstremalą, bandantį pereiti ledu pasidengusį Nemuną | Kas vyksta Kaune

Nufilmavo ekstremalą, bandantį pereiti ledu pasidengusį Nemuną

Nors gyventojai bando pasidžiaugti žiema, tačiau apie kai kurias ekstremalias veiklas reikėtų pagalvoti du kartus. Birštone sekmadienį užfiksuotas asmuo, bandantis pereiti ledu pasidengusį Nemuną, tačiau ugniagesiai gelbėtojai siunčia žinią, kad tai gali būti itin pavojinga pramoga, o taip elgtis yra neatsakinga.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis ugniagesys, šiuo metu ant vandens telkinių bandyti lipti gali būti labai pavojinga, dėl buvusių oro sąlygų.

„Nors pastarosiomis dienomis vyravo dideli šalčiai, tačiau prieš tai turėjome daug sniego. Būtent sniego sluoksnis neleidžia susidaryti stipriam ledui ant vandens telkinių, todėl šiuo metu ledas yra itin netvirtas ir labai pavojingas“, – komentavo budintis pareigūnas.

Ugniagesys taip pat pakomentavo, kodėl lipti ant ledu pasidengusių upių yra dar pavojingiau, nei ant stovinčio vandens telkinių.

„Dėl upės tėkmės, ledas nepasidengia vienodai. Palei krantus, kur vandens gylis mažesnis, ledas gali būti tvirtesnis, tačiau viduryje, kur srovė yra stipriausia, dažniausiai vandens temperatūra neatšąla taip greitai ir ledas šioje dalyje būna gerokai silpnesnis. Tikrai nerekomenduotina šiuo metu vaikščioti ant ledu apsitraukusios upės“, – komentavo jis.

Per užšalusį Nemuną einantis žmogus / Kas vyksta Kaune nuotr.

Žvejams, bandantiems lipti ant ledo patariama tikrinti ledą su turima įranga, taip pat turėti būtiną saugumo įrangą, smeigus, neskęstančius drabužius ir kitas priemones, kad žvejyba būtų saugi.

Gyventojams patariama vengti lipti ant šąlančių ežerų, tvenkinių ar upių, nes ledo sluoksnis šiuo metu yra itin pavojinga.

Taip pat į portalą kreipėsi ir kauniečių šeima, kuri dar kartą norėjo perspėti visus pramogautojus, kad ledas nėra tvirtas ir kad dėl savo pačių ir šeimos saugumo nederėtų lipti ant užšalusių vandens telkinių.

„Žmonės turėtų būti labai atsargūs, nes ledas nėra toks stiprus kaip gali pasirodyti. Nelabai toli nuo kranto, kur atrodo saugu vaikščioti ir žaisti, daug kas taip ir daro, mano vyras su mergaite įlūžo. Pasirodo yra silpnesnių vietų ant ledo. Tai, kad išvengti nelaimės kažkam, linkėčiau labai apgalvoti ar ant ledo apskritai lipti verta“, – rašė apie laimingai pasibaigusią nelaimę kaunietė Toma.

Primename, kad vakar dieną Kauno apskrityje gelbėtojai vyko gelbėti net 3 žmones, kurie įlūžo į vandens telkinius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA