Kontrabandą gabenusiai kaunietei – dviguba bauda | Kas vyksta Kaune

Kontrabandą gabenusiai kaunietei – dviguba bauda

VSAT nuotr.

Kaišiadorių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė kaunietę, kuri automobiliu „Volkswagen Touran“ gabeno 2 tūkst. pakelių rusiškų ir baltarusiškų cigarečių. Moteriai teks atsakyti ir už karantino ribojimų nepaisymą.

Trečiadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su kolegomis iš Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos greitkelyje Vilnius – Kaunas, ties Kaišiadorių rajono Jakštonių kaimu, patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Touran“.

Kaip rašoma VSAT pranešime žiniasklaidai, lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo tvarkingus asmens dokumentus turėjusi 59-erių Kauno gyventoja.

Nelegalius rūkalus vežusi kaunietė pažeidė dar ir karantino ribojimus / VSAT nuotr.

Patikros metu mašinos bagažinėje pasieniečiai aptiko polietileno plėvele apvyniotas dėžes. Jose rasta 1500 pakelių cigarečių „Dakota American Blend“ su Rusijos akcizo mokesčio ženklais ir 520 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Ši byla bus nagrinėjama Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose. Kaunietei gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Moteris taip pat turės atsakyti ir už karantino reikalavimų nepaisymą – ji iš savivaldybės, kurioje gyvena, išvyko į kitą neturėdama tam teisės.

Po apklausos kaunietė paleista. Automobilis ir cigarečių krovinys, iš viso 2020 pakelių rūkalų, saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Rociškių užkardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA