„Kauno švara“ siūlo pažangiausią ir greičiausią patalpų dezinfekcijos būdą | Kas vyksta Kaune

„Kauno švara“ siūlo pažangiausią ir greičiausią patalpų dezinfekcijos būdą

LR Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai informuoja, kad siekiant sumažinti virusų plitimą svarbu ne tik rankų, bet ir paviršių dezinfekcija. Kaip skelbiama oficialioje ministerijos svetainėje: „Pandemijos metu visų tipų patalpas, t. y. namus, darbo kabinetus ir pan., patariama valyti kuo dažniau. Taip pat rekomenduojama elgtis ir su dažnai liečiamais paviršiais – juos valyti mažiausiai kartą per dieną, jei įmanoma – ir dažniau“. Visgi, vienas aktualiausių klausimų šiandien – kaip efektyviai dezinfekuoti namų, įmonių patalpas bei viešąsias erdves?

Efektyviausią ir greičiausią patalpų dezinfekcijos būdą šalies gyventojams ir įmonėms siūlo „Kauno švara“, į kovą su aplinkoje plintančiais virusais pasitelkdama rinkoje pažangiausią rūko sistemą „DEZIFOG“.

„Šiuo įtemptu laikotarpiu svarbi kiekviena viruso plitimą sustabdyti galinti priemonė – nuo tinkamo apsauginių veido kaukių dėvėjimo iki nuolatinės rankų, paviršių ir patalpų dezinfekcijos. Dėl šios priežasties nuo pat pirmojo karantino pradžios „Kauno švara“ skyrė daug dėmesio rinkoje pažangiausių dezinfekcijos būdų analizei ir pirmieji Lietuvoje gyventojams, įmonėms, savivaldybėms bei kitoms organizacijoms pristatė profesionalią paslaugą – dezinfekcinę rūko sistemą. Jos dėka šiandien patalpas galime dezinfekuoti 1700 kartų efektyviau, nei naudojant įprastus dezinfekcijos būdus“, – teigia „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius Paulius Kapitanovas.

Rūko sistemą viešųjų erdvių dezinfekcijai „Kauno švara“ naudoti pradėjo dar praėjusių metų viduryje. Šios technikos pagalba „Kauno švara“ jau dezinfekavo 88-ias rinkimines apylinkes, beveik visas Kauno mokyklas, įmones, autobusus, bibliotekas ir kt. patalpas. Tuo tarpu rankiniu būdu įmonė dezinfekavo: parkus (suoliukus, stalus), pėsčiųjų takus ir takelius, stoteles, požemines perėjas, buitinių atliekų konteinerius, daugiabučių namų laiptines.

„Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktoriaus teigimu, vieno rūko aparato pagalba įmonė gali efektyviai išdezinfekuoti patalpas, siekiančias net iki 4000 kubinių metrų, o jomis saugiai naudotis galima praėjus vos kelioms valandoms po dezinfekcijos pabaigos.

Anot P. Kapitanovo, vien žmogiškaisiais resursais tinkamai išdezinfekuoti tokio dydžio patalpas būtų be galo sunku, kadangi rankiniu būtų negalima užtikrinti tolygaus visų paviršių padengimo. Jo manymu, šis būdas yra kur kas greitesnis ir efektyvesnis, kadangi jis tirštai užpildo visas ertmes ir sumažina žmonių darbo laiką.

„Dėl itin pažangios technologijos dezinfekcinis skystis sistemoje yra paverčiamas rūku ir tokiu būdu jis gali pasiekti net mažiausius tarpelius, padengdamas tiek horizontalius, tiek vertikalius paviršius. Patalpoje rūkas tvyro iki dviejų valandų, o jam išsisklaidžius patalpas vėl saugiai galima naudoti“, – teigia P. Kapitanovas.

Anot P. Kapitanovo, su rūko sistema greitai ir efektyviai galima dezinfekuoti nuo mažiausio odontologijos kabineto iki didžiųjų miestų sporto arenų.

„Pavyzdžiui, Kauno „Žalgirio“ areną dezinfekcinis rūkas užpildo vos per 180 sekundžių, o saugiai plotu naudotis galima jau po dviejų valandų. Labai svarbu pažymėti ir tai, jog siekiant tinkamai dezinfekuoti tokias dideles erdves įprastuoju būdu reikėtų milžiniškų žmogiškųjų resursų bei daug laiko. Dėl šios priežasties rūko sistema ne tik užtikrina aukščiausio lygio dezinfekcijos rezultatus, bet ir taupo personalo laiką“, – sako „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius.

Pažangiausias patalpų, kitų erdvių ir juose esančių paviršių dezinfekcines paslaugas „Kauno švara“ teikia tiek gyventojams, tiek įmonėms, organizacijoms, daugiabučių bendrijoms ar ugdymo ir savivaldybių įstaigoms. Primenama, kad dezinfekcijos metu (ypač atvirose erdvėse) įmonė naudoja ne tik rūko sistemą, bet ir kitus Lietuvoje registruotus, pagal Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą formulę sukurtus dezinfekcinius preparatus.

Norintys užsisakyti patalpų ir kitų vietų dezinfekcijos paslaugą gali skambinti telefonu +370 695 85431 arba rašyti el. paštu: jurate.treikauskiene@svara.lt.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA