Miestą nuklojus sniegui, kauniečiai masiškai patraukė ant kalnų | Kas vyksta Kaune

Miestą nuklojus sniegui, kauniečiai masiškai patraukė ant kalnų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį gausiai pasnigus, gyventojai nepraleido progos pasimėgauti žiemos pramogomis. Kalvotas vietas savaitgalį užplūdo rogutes iš rūsio ištraukę kauniečiai, tuo metu pareigūnai teigia sulaukiantys nemažai pranešimų dėl žmonių būriavimosi.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, daug žmonių šeštadienio popietę sugužėjo ant gerai žinomos Kleboniškio miško kalvos ties posūkiu į Jonavos gatvę. Kol pareigūnai reguliavo transporto srautus po tilto, čia šėlo bent 70 kauniečių.

Kaip pasakojo portalo skaitytojai, vaikai ir suaugusieji su įvairiausia šliuožimo įranga pabiro ir IX forto teritorijoje, nemažai miestiečių susirinko ir ant Linkuvos įtvirtinimų šlaitų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad dėl karantino pažeidimų šeštadienį pranešimų gauta nemažai. Apie žmonių būriavimąsi pranešama tiek mieste, tiek Kauno rajone, kiek yra galimybė, situacijas įvertinti vyksta patruliai.

Leidžiami prevenciniai garso įrašai, asmenims žodžiu išaiškinama, kad laikytųsi karantino taisyklių: nesibūriuotų, dėvėtų apsaugines veido kaukes. Žmonės įspėjami, bet bus išrašyti ir protokolai už neleistiną judėjimą tarp savivaldybių. Tiesa, kiek asmenų nubausta už karantino pažeidimus, budintis pareigūnas įvardyti dar negalėjo.

Primenama, kad pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius ribojimus, atviroje vietoje lauke susitikti gali ne daugiau kaip du žmonės arba asmenys turi būti iš vienos šeimos. Taip pat specialistai pataria vengti be reikalo eiti iš namų, tuo labiau būriuotis, privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis informavo, kad savaitgalį dirbs sustiprintos pareigūnų pajėgos, užtikrinti judėjimo ribojimus policijai padės pasieniečiai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, šauliai.

Pasak R. Matonio, savaitgalį šalyje bus daugiau nei įprastai šią savaitę stacionarių kelio postų, darbo dienomis prioritetas teikiamas mobiliems postams.

„Tokia tendencija visoje Lietuvoje, kad savaitgaliais daugiau stacionarūs, o darbo dienom daugiau mobilūs postai. (…) Mažiau apsuktų, bet daugiau protokolų. Dabar atidžiau šiek tiek tikrinama, mažiau yra tų postų, bet labiau gilinamasi į priežastis ir daugiau protokolų dėl to“, – kalbėjo Policijos departamento atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA